Éjszakára is lezárva maradnak a veszélyes útszakaszok

Gyergyószentmiklós–Gyilkostó, illetve Parajd–Gyergyószentmiklós országutak

utlezaras1Az éjszaka folyamán sem lehet közlekedni a 12C számú, Gyergyószentmiklóst Gyilkostó településsel összekötő, illetve a 13B számú, Parajd és Gyergyószentmiklós közötti országúton – közölte Alina Ciobotariu, a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője. A kérdéses útszakaszokra fák dőltek, és továbbra is heves szél fúj.

A szóvivő arról számolt be, hogy a Gyergyószentmiklós és Gyilkostó közti út körülbelül másfél kilométeres szakaszán több fa az úttestre esett, és még nem sikerült mindegyiket eltávolítani. A katasztrófavédelem csapatai sötétedéskor abbahagyták a munkát, hétfő reggel az erdészek segítségével folytatják a kidőlt fák eltávolítását.

Nicolae Nica, a Hargita megyei közlekedésrendészet vezetője arról tájékoztatott, hogy a Pongrác-tető környékén fennállt a kőomlás veszélye, ezért az út lezárása mellett döntöttek.

A Parajdot Gyergyószentmiklóssal összekötő út is zárva marad, mivel nem enyhült a szél ereje, így további fák dőlhetnek ki.

A rendőrség Gyergyószentmiklós kijáratánál, illetve a megyehatáron, de Parajdnál és Borzontnál is megállítja az autóvezetőket, más útvonalat javasolva számukra.

Forrás: www.agerpres.ro

Fotók: Udvarhelyszéki Közlekedési Info Facebook-csoport

Kérem ossza meg ismerőseivel: