Elbírálás alatt a pályázatok

A sporttevékenységeket támogató kiírásra Gyergyó térségéből majd minden településről érkezett pályázat

Rekordszámú támogatási kérelem érkezett be Hargita Megye Tanácsához

Összesítette Hargita Megye Tanácsának programokért felelős vezérigazgatósága a civilszervezetek tavaszi kiírásra beküldött pályázatait. Zonda Erika, a vezérigazgatóság vezetője szerint az előző évekhez képest idén sokkal több pályázat érkezett be, a tavaszi meghirdetés nyomán közel annyian nyújtottak be igénylést, mint tavaly a tavaszi és az őszi kiírásra összesen. Ez részben a bővített támogatási listának és a megemelt keretösszegeknek köszönhető, ugyanis az összesített tavaszi keretösszeg meghaladja a múlt évben elosztott egész éves keretösszeget.

Hargita Megye Tanácsa civilszervezeteknek meghirdetett támogatásaira április 1-ig lehetett benyújtani az iratcsomókat nyolc különböző kiírásra, amelyek közül a legtöbb igénylés a kulturális és az ifjúsági tevékenységekre szóló programra érkezett be, olyan új támogatásoknak köszönhetően is, mint a szakoktatás és a pályaorientációt célzó kezdeményezések. Továbbá idén támogatást nyerhetnek azon kulturális események, amelyek egy térség turisztikai potenciálját növelik. Az önkéntes tűzoltók egyesületeit célzó támogatás is nagy érdeklődést váltott ki tekintettel arra, hogy térségenként számos új egyesület alakult, hiszen ezek az egyesületek a támogatásoknak köszönhetően könnyedén megvásárolhatják a szükséges védőfelszereléseket, és bővíthetik eszköztárukat. A sporttevékenységeket támogató kiírásra Gyergyó térségéből majd minden településről érkezett pályázat.

Zonda Erika vezérigazgató örömét fejezte ki az évről évre növekvő érdeklődést látva, mert így több tevékenység támogatására nyílik lehetőség megyeszerte.

Kérem ossza meg ismerőseivel: