Eleinte meleg, később hűvösebb, csapadékosabb időre számíthatunk

A következő két hét időjárás-előrejelzése

A következő két hétben eleinte meleg, később hűvösebb, csapadékosabb időre számíthatunk – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) hétfőn közzétett, szeptember 16-áig érvényes előrejelzéséből.

Erdélyben első nap meleg, akár a 30 Celsius-fokot is meghaladó hőmérséklet lesz, de szeptember 4-e és 6-a között a legmagasabb hőmérséklet 24-25 Celsius-fokra esik vissza, majd a jelzett periódus végéig ezen, vagy 1-2 fokkal magasabb szinten marad, ami kevéssel több, mint a sokévi átlag. Az éjszakai hőmérsékletek változóak lesznek, de nagyjából beilleszkednek a 10-14 Celsius fok közötti intervallumba. Több csapadékra szeptember 3-án és 4-én számíthatunk, de az azt követő időszakban is bármikor lehet gyenge eső.

A Bánságban és a Körösök vidékén első nap meleg, akár a 28-29 Celsius-fokot is meghaladó hőmérséklet lesz, de szeptember 4-e és 6-a között a legmagasabb hőmérséklet 24-26 Celsius-fokra visszaesik, majd a jelzett periódus végéig ezen, vagy 1-2 fokkal magasabb szinten marad. Az éjszakai hőmérsékletek változóak lesznek, de nagyjából beilleszkednek a 12-16 Celsius fok közötti intervallumba. Több csapadékra szeptember 3-án és 4-én számíthatunk, de gyenge eső szeptember 9-én és 10-én is lehetséges.

Máramarosban első nap meleg rendkívül magas, akár a 31 Celsius-fokot is meghaladó hőmérséklet lesz, de szeptember 4-e és 6-a között a legmagasabb hőmérséklet 24-27 Celsius-fokra csökken. Az éjszakai hőmérsékletek változóak lesznek, de nagyjából beilleszkednek a 11-15 Celsius fok közötti intervallumba. Több csapadékra az intervallum elején számíthatunk, de az azt követő időszakban is bármikor lehet gyenge eső.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: