Életrajzi bokszdráma keddre

A harcos (The Fighter)

amerikai életrajzi dráma (2010), 115 perc

Leírás:

A harcos szókimondó, szeretettel teli humorral átszőtt, és egyben megrázó története megtörtént eseményeken alapul. A film főhőse a hihetetlen visszatérést produkáló, és váratlanul bokszhőssé váló „Irish” Micky Ward, és féltestvére, Dicky Eklund. Akiknek előbb ellenfelekké kellett válniuk ahhoz, hogy végül igazi testvérekként tudják megszerezni a győzelmet, és meg tudják erősíteni a családi kötelékeket.

Vélemény:

(…) Két szál van itt tehát a konkrét bokszoláson kívül, ami említésre érdemes. Az egyik család, a családi összefogás, ami egyszerre lehet támasz és akadály. Túllendíthet holtpontokon, biztonságot ad – de le is húzhatja azt, aki magasabbra tör, mint a többi családtag.
A másik pedig a drogfüggőség. Ez nem kis szerepet kap A harcosban – legalább olyan fontos, mint a bokszolós szál, bizonyos szemszögből nézve talán fontosabb is, és akkor azt mondhatjuk, hogy nem is „bokszfilm”, inkább „drogos film”, méghozzá abból is a jobbfajta. A crackfüggő börtöntöltelék testvért Christian Bale alakítja – tőle megszokottan akkora átéléssel, hogy konkrétan olyan csontvázzá fogyott, mint A gépészben volt. Elképesztően jól játszik – nem véletlen, hogy Golden Globe-ot kapott az alakításáért. (…)

Díjak:

Golden Globe-díj (2011) – Legjobb férfi mellékszereplő: Christian Bale;
Golden Globe-díj (2011) – Legjobb női mellékszereplő: Melissa Leo;
Oscar-díj (2011) – Legjobb férfi mellékszereplő: Christian Bale;
Oscar-díj (2011) – Legjobb női mellékszereplő: Melissa Leo;

Szeptember 29., kedd 20:30 óra –  PRO-Cinema1 – Pro Cinema

(port.hu)

Kérem ossza meg ismerőseivel: