Elfogadta a kormány az egyetemisták vasúti utazási kedvezményéről szóló határozatot

Elfogadta a kormány pénteki ülésén az egyetemisták vasúti utazási kedvezményéről szóló határozatot.

Az ülést követő sajtótájékoztatón Ligia Deca tanügyminiszter elmondta, az egyetemi hallgatóknak járó vasúti utazási kedvezmény mértéke az eddigi 50 százalékról 90 százalékra nő. A kedvezmény minden vasúti szerelvény másodosztályán érvényes.

A határozat értelmében ugyanakkor 30 éves korig tolják ki az életkort, ameddig a diákkedvezmény igénybe vehető.

Egy másik előírás szerint azok a diákok, akiknek egyik vagy mindkét szülője elhunyt, ingyen utazhatnak a vasúti szerelvények másodosztályán.


Online is megvásárolhatók a tanulóknak és egyetemistáknak járó kedvezményes menetjegyek

Az iskolásoknak és az egyetemistáknak járó kedvezményes utazási jegyek online is megvásárolhatók, miután az új szabályok megjelentek a Hivatalos Közlönyben – közölte szombaton a vasúti reformért felelős hatóság (ARF).

A hatóság a Facebookon is beszámolt arról, hogy a szeptember 8-án elfogadott 2023/810-es és a 2023/811-es kormányhatározatok hatályba lépésétől kezdve online is megvásárolhatók az iskolásoknak és egyetemisták kedvezményes menetjegyei.

A rendszer gördülékenysége érdekében a hatóság a tanügyminisztériummal kötött megállapodás alapján a közszállítók számára hozzáférhetővé teszi a kedvezményre jogosult tanulók és egyetemisták listáját; ugyanakkor az összes vasúti szolgáltató kínálatát felveszik a bilete.infofer.ro platformra.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: