Éljenek a pályázati lehetőségekkel a méhészegyesületek!

Méhészek találkoztak a csíkszeredai megyeházán

Arra biztatta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke március 5-én, pénteken a csíkszeredai megyeházán a megye méhészeit, hogy éljenek a pályázati lehetőségekkel.

– Évről évre, a méhésztalálkozók alkalmával örömmel nyugtázhatom, hogy gyümölcsöző volt az elmúlt időszak. A legtöbb biominősítés és minőségi termék méhészeink birtokában van. Minden évben öröm, hogy újabb jó emberekkel bővül méhészeink sora – méltatta a nagy számban összegyűlt méhészek tevékenységét a megyeelnök, hozzátéve: követendő az a szervezettség, amely a méhészegyesületeket jellemzi. – Számos pályázati kiírása van a megyei tanácsnak, amelyre érdemes jelentkezni, ilyen például a kulturális vagy éppen az ifjúsági pályázatunk. Nemcsak a közösségi fejlesztési társulások számára kiírt pályázatokra lehet jelentkezni, hanem az imént említettek is számos lehetőséget jelentenek. Az ifjúsági pályázat mentén gondolkodjunk azon, hogyan vigyük be a mézet az iskolákba, hol és hogyan tanítsuk a gyerekeket a méz felhasználására, hogy jobban odafigyeljenek környezetükre, az egészségre, neveljük rá őket, hogy megbecsüljék a mézet, és később, felnőttként megvásárolják, az étkezésük részévé tegyék – hangsúlyozta Borboly Csaba. Megjegyezte, hogy aki rendelkezik a Székely termék védjeggyel, az előtt több lehetőség nyílik a piacon.

Mehesztalalkozo (2)

A találkozón a méhész szakemberek előadásokkal osztották meg ismereteiket egymással. Ezt megelőzően Tánczos Barna szenátor ismertette az aktuális mezőgazdasági törvények nyújtotta lehetőségeket. A találkozón összegyűlt adományokat a Böjte Csaba ferences szerzetes által alapított helyi gyermekotthon lakóinak ajánlják fel.

Kérem ossza meg ismerőseivel: