Elkezdődött az útszóráshoz használt sókészlet feltöltése

A teljes téli idényre 21 ezer tonnára van szükség

Elkezdődött Hargita megyében az útszóráshoz használt sókészlet feltöltése – nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek Jean-Adrian Andrei prefektus.

Az országutak karbantartásáért felelős csíkszeredai igazgatóság a parajdi sóbányából szerzi be az utak járhatóvá tételére használandó sót. A teljes téli idényre 21 ezer tonnára van szükség, ennek a mennyiségnek a 30 százalékát szerzik be most, december 31-éig pedig a többit is kiszállítják – magyarázta a prefektus.

Jean-Adrian Andrei hozzátette, bár több igénylést is benyújtottak a szakminisztériumhoz, még mindig nincs Hargita megyében megfelelő fedett raktár a csúszásgátló anyagok tárolására.

A megyei utak téli karbantartása kapcsán a prefektus azt mondta, mind az igazgatóság, mind a Hargita Megyei Tanács biztosította, hogy nem lesznek problémák a csúszásgátló anyagok biztosítása terén.

“Ahányszor a helyzet megköveteli, összeülünk egyeztetésre, eddig azonban minden szükséges intézkedést meghoztunk az utak téli karbantartásával kapcsolatos problémák megelőzése érdekében” – tette hozzá Jean-Adrian Andrei.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: