Elmaradt gyermekbérletes előadásokat pótolnak

A nagyváradi Lilliput Társulat előadásai a Figuránál

A járványhelyzet okozta megszorítások miatt a 2019-2020-as évadra tervezett gyermek- és diákbérletes előadások egy részét a Figura Stúdió Színház kénytelen volt elhalasztani. Az elmaradt előadásokat a 2020-2021-es évadban a lehetőségekhez mérten és az előírások tiszteletben tartásával igyekszik bepótolni a színház.

Ennek fényében október 12-15. között az óvódásokat és az V-VI. osztályos iskolásokat várják a nagyváradi Lilliput Társulat előadásaira. A vendégjátékok megvalósulását Hargita Megye Tanácsa támogatta.

Október 12-én és 13-án a legkisebb bérletesek Petőfi Sándor elbeszélő költeményét, a János vitézt láthatják klasszikus bábszínházi adaptációban. „A János vitéz az, amit az ember szeretne odaajándékozni külföldi ismerőseinek, hogy megérezzék a magyar népjelleg melegségét, humorát, semmihez sem fogható báját, hogy megérezzék a magyar szív verését. Ebben a műben csodálatosan együtt van a magyar föld valósága és a magyar lélek álma.” – írja Szerb Antal. A klasszikus paravános bábelőadással egy 20 évvel korábbi nagysikerű produkciót hívott újra életre a Lilliput Társulat, amelyben Petőfi mese-költeménye a legkisebbek számára érthető és élvezhető formában kerül színpadra.

Október 14-én és 15-én Szabó Attila: Csillagszív című tudományos-fantasztikus tematikájú előadását tűzik műsorra az V. és VI. osztályos bérletes diákok számára.

Valahol egy messzi galaxisban a Nagy Android Támadás óta senki nem emlékszik semmire. Csillagszív, egy vadóc tinilány emlékeiben azonban egyszer csak feldereng egy kép: ő még nagyon picinyke, és fölé hajol két mosolygó arc. Csillagszív felpattan, s meg sem áll az Emlékek Bolygójáig… Galaktikus Emlékrablók elkapják, de megszökik, üldözik, de legyőzi őket. Csillagszív megtalálja fogságba zárt szüleit. Mellékesen megmenti a világegyetemet, de ezzel nem nagyon kérkedik.

Helyfoglalás a 0752 227 011-es telefonszámon. Jegyek kaphatók a színház jegypénztárában hétköznap 15 és 19 óra között, valamint online a www.biletmaster.ro honlapon.

Az előadásokra a Figura Stúdió Színház Nagytermében kerül sor a kötelező egészégügyi előírások szigorú betartásával: belépéskor kötelező a kézfertőtlenítés és a lázmérés, az események teljes időtartama alatt pedig a maszk megfelelő viselése az 5 éven felüli gyermekek és felnőttek számára.


A Figura Stúdió Színház sajtóközleménye

Kérem ossza meg ismerőseivel: