Élő rózsafüzér-zarándoklat Gyergyószentmiklóson

Szeptember 16-án, szombaton 14 órakorIdéntől Gyergyószentmiklós is csatlakozik, ahhoz a kezdeményezéshez, amely 2003-ban Bécsben indult útjára. Az ötlet kiterjedt számos nagyobb településre, mintegy városmisszióként, 2007-ben már Budapesten is megszervezték, 2012-ben Csíkszereda, majd Székelyudvarhely is jónak látta a csatlakozást. A helybéli római és örmény katolikus lelkipásztorok elérkezettnek látták az időt, hogy Gyergyószentmiklóson is legyen Élő rózsafüzér-zarándoklat.

„A zarándoklat során utunkkal rózsafüzért fonunk a város köré imával és énekszóval átölelve a várost. A zarándoklat a résztvevők lelki épülését, gazdagodását szolgálja, ugyanakkor a város lelki megújulásáért is szervezzük” – fogalmazott Keresztes Zoltán plébános az esemény ismertetőjében.

rozsafuzerAz Élő rózsafüzér-zarándoklatra szeptember 16-án kerül sor, 14 órakor a Szent István templomtól indulnak a hívek, akik vihetik magukkal a templomi zászlót, kisebb feszületeket és mindenképpen saját rózsafüzérüket. A hét és fél kilométeres utat nem biztos, hogy mindenki végig tudja járni, ezért a lelkipásztorok meghatározták azokat a stációkat, ahol csatlakozni lehet a zarándokokhoz akár rövidebb időre, távra is.

Tehát az ütemterv szerint a Szent István templomnál gyülekeznek 14 órakor, innen 14,10-kor Indulnak a Tűzoltók utca, Új utcán át a Békény utcai csengettyűhöz. A közös imádság után 14,40-kor indulnak tovább: a Pacsirta, a Kossuth Lajos utcából a Szabadság téren át a Márton Áron utcai Szent Miklós templomhoz. 15,30-kor folytatják útjukat a zarándokok a Tölgyfa utcai Munkás Szent József templomig. 16,10-kor indulnak a Tölgyfa–Rövid–Rákóczi Ferenc utca–Gyilkostó sugárút vonalán érve a Szent Erzsébet öregotthonhoz. 16,45-kor a Gyilkostó sugárúton indulva jutnak el az utolsó stációhoz, az örmény templomba, ahol közösen vesznek részt a 18 órás szentmisén.

Gyergyószentmiklóson tehát nem zárul be a rózsafüzér-köre. Nyitott, jelezve azt, hogy az összefogáshoz, a város lelki megújulásához mindenkire szükség van, bárki, bármikor része lehet a füzérnek. Ennek az imamódnak óriási erőt tulajdonítanak, akik ezt megtapasztalták. Kívülről tűnhet monotonnak az imák ismétlése, viszont lehetőséget ad az elcsendesedésre, Jézus élettitkainak szemlélésére, és ugyanakkor a saját életünkre való rátekintésre is. Így a város megújulása mellett ezt a zarándoklatot fel lehet ajánlani egyéni célokért is.

Kérem ossza meg ismerőseivel: