Előadás a Figura Stúdió Színház Facebook-oldalán

Tóték a (szín)házimoziban

A Figura Stúdió Színház új kezdeményezésében, április 30-án 19 órai kezdettel a Tóték című előadást közvetítik, Florin Vidamski rendezésében a színház Facebook-oldalán. Az előadás 12 éven felülieknek ajánlott, időtartama 2 óra 13 perc.

A sugárzásra főként a diákok figyelmét szeretnék felhívni, viszont természetesen a színház- és a magyar drámakedvelő virtuális nézőket is szívesen fogadják. A szeptemberben bemutatott Örkény dráma az eredeti mű egy modernebb, átgondolt feldolgozása.

Balogh Tibor, kritikus így vélekedett az előadásról: „Nevetséges, közben szívszorongató. A balkáni temperamentum karikatúrája, amennyiben ostoba, hamvukba holt célok érdekében összpontosulnak az energiák. Értékekben gazdag, közfogyasztóknak és ínyenceknek egyaránt jó szívvel ajánlható előadás.”

A gyergyói Tóték térben és időben elhelyezhetetlen. Valahol magyar nyelvterületen játszódik, nagyjából ennyi biztos. Világa egy posztapokaliptikus világ, ezt az érintetlen szigetet a pusztulás és agresszió káoszában még egy ideig fenntarthatják az illúziók, de a burkon túli valóság beszivárgása az őrnagy érkezésével elkerülhetetlen.

A Figura Stúdió Színház sajtóközleménye

Kérem ossza meg ismerőseivel: