Első-, másod- és harmadfokú viharriadó van érvényben

Kiadós záporok várhatók

Harmadfokú (vörös jelzésű) viharriadót adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) Krassó-Szörény és Mehedinţi megyére, valamint Hunyad és Gorj megye hegyvidékeire.

Az említett térségekben péntek déltől szombat délig kiadós záporok várhatók, a hirtelen lezúduló csapadékmennyiség elérheti az 50-70, helyenként a 80 litert is négyzetméterenként.

Másodfokú (narancssárga jelzésű) viharriadót adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Dolj megye teljes területére, valamint Arad, Bihar, Kolozs, Máramaros, Beszterce-Naszód, Maros, Gorj, Vâlcea, Temes, Hunyad, Fehér, Suceava és Neamţ megye részterületeire pénteken.

A szombat délig érvényes figyelmeztetés szerint az említett térségekben felhőszakadások, viharok várhatók, jégeső sem kizárt. A rövid idő alatt leeső csapadék mennyisége elérheti a 30-40, helyenként az 50 litert négyzetméterenként.

Ugyanakkor szombat délig egy elsőfokú (sárga jelzésű), légköri instabilitásra vonatkozó figyelmeztetés is érvényben van Erdélyben, a Körösvidéken, a Bánság északi régióiban, Máramarosban, Moldva északnyugati részében és Olténia keleti térségében, ahol 20-25, de elszórtan 30-40 liter eső is eshet négyzetméterenként.

A viharos idő kitart a következő napokban is – közölte még az ANM.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: