Elsőfokú figyelmeztetés van érvényben az erős szél miatt

Vasárnaptól az egész országban lehűlés várható

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szombat 13:00 órától kedd 9:00 óráig az egész ország területére érvényes figyelmeztetést adott ki a szél átmeneti megerősödése, légköri instabilitás és lehűlés miatt.

Az említett időszakban országszerte megerősödik a szél, a légmozgások sebessége eléri a 45-55 kilométert óránként, elszigetelten meghaladja a 60 kilométert.

Szombaton a Kárpát-medencében és vasárnap a délkeleti régiókban fokozott légköri instabilitásra lehet számítani: futó záporok, heves szél, villámlások, szélviharok és elszigetelten jégeső várható.

Vasárnaptól kezdődően az egész országban lehűlés várható, a hétfőről keddre virradó éjszaka, főként az északi országrészben fagy alatti hőmérsékleti értékekre lehet számítani.


Elsőfokú szélriasztás szombaton a Bánság, a Körösvidék és helyenként Erdély és Máramaros területére

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) egész szombatra érvényes elsőfokú (sárga jelzésű) figyelmeztetést adott ki az erős szél miatt a Bánság, a Körösvidék és helyenként Erdély és Máramaros területére, valamint egy másik figyelmeztetést havazás miatt a hegyvidékre, amely vasárnap reggeltől hétfő reggelig érvényes.

A szakemberek szerint szombaton 13 és 21 óra között fokozott légköri instabilitásra kell számítani időszakosan a Bánságban, a Körösvidéken és helyenként Erdélyben és Máramarosban. A szél megerősödik, a széllökések sebessége elérheti az 55-65 kilométert óránként, kisebb kiterjedésű területeken pedig a 70 kilométert is. Szélviharokra, futó záporokra, villámlásra és elszigetelten jégesőre lehet számítani.

Vasárnap hajnali 3 órától hétfő reggel 9 óráig a hegyvidéken havazni fog, helyenként jelentős mennyiségben. A gerinceken hevesen fog fújni a szél, a széllökések sebessége meghaladhatja a 90 kilométert óránként. Erdélyben vasárnap reggel vegyes csapadékra kell számítani.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: