Elsőfokú havazási riasztás 15 megyében szombat reggelig

Az ország többi részében szintén várható csapadék

Elsőfokú (sárga jelzésű) havazási riasztást adott ki az ország 15 megyéjére az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) péntek reggel.

A meteorológusok szerint péntek déli 12 órától szombat hajnali 4 óráig havazni fog a Bánsági-hegyekben, a Déli-Kárpátokban és a Kárpát-kanyarban, és vegyes csapadékra, de túlnyomóan havazásra lehet számítani Olténia bizonyos részeiben, Munténia észak-nyugati felében és Erdély déli és dél-keleti részében is. A jelentős mennyiségű csapadék nyomán új hóréteg rakódik le.

A riasztás a következő megyékre érvényes: Fehér, Argeş, Bákó, Brassó, Buzău, Krassó-Szörény, Kovászna, Dâmboviţa, Gorj, Hunyad, Mehedinţi, Prahova, Szeben, Vâlcea és Vrancea.

Az ország többi részében szintén várható csapadék, túlnyomóan havazás, szombat hajnali 4 óráig.

Az ANM szerint a következő napokban és a jövő hét folyamán nagy valószínűséggel várható még csapadék.


Másodfokú árvízriasztás szombat reggelig Szatmár és Temes megyei folyókon

Szombatig érvényes másodfokú (narancssárga) és elsőfokú (sárga) árvízriasztást adtak ki a hidrológusok pénteken négy folyó vízgyűjtő medencéjére.

Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) szerint a következő folyók vízgyűjtő medencéjére érvényes a másodfokú riasztás péntek délelőtt 11 órától szombat reggel 9 óráig: Túr (Szatmár megye) és Berzava (Temes megye).

Szombat délig ugyanakkor elsőfokú árvízriasztás érvényes a következő folyók vízgyűjtő medencéjére: Túr, Kraszna (Szatmár megye), Berzava és Moraviţa (Temes és Krassó-Szörény megye).


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: