Elsőfokú riasztást adtak ki az ország nagy részére szerda estig

Esőre és havazásra vonatkozik a figyelmeztetés

Esőre és havazásra vonatkozó, elsőfokú riasztást adott ki vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország nagy részére.

A szakemberek szerint vasárnap 16 órától hétfő 14 óráig bőséges csapadék, a hegyekben havazás várható, előbb Máramarosban, a Bánságban és a Körösök-vidékén, majd Erdély nyugtai és északi részén, az Erdélyi Érchegységben és a Keleti-Kárpátokban. A lehulló csapadék mennyisége eléri a 20-25, helyenként a 30-35 litert négyzetméterenként, a hegyekben friss hóréteg rakodik le.

Ez a riasztás a következő megyéket érinti: Suceava, Szatmár, Máramaros, Beszterce-Naszód, Szilágy, Kolozs, Fehér, Bihar, Arad, Temes, Hunyad és Krassó-Szörény.

Hétfő délutántól egy másik, szintén sárga riasztás lép érvénybe. E szerint hétfőn 14 órától szerda 20 óráig Erdélyben és a hegyvidéken jelentős mennyiségű havazásra lehet számítani. 1500 méter fölötti magasságban hóvihar is előfordulhat, az ország többi részén jelentős mennyiségű eső fog hullni.

A lehulló csapadék mennyisége eléri a 25-30, elszigetelten a 40-60 litert négyzetméterenként, a hegyekben friss hóréteg képződik.

A hegyekben 80-90 km/órás széllökések lehetnek.

A második riasztás Temes, Arad és Szatmár megye kivételével az ország egész területére érvényes.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: