Elsőkként jutottak tovább a gyergyószentmiklósi csapatok

Remekeltek a Salamon Ernő Gimnázium diákjai

SapiTour névvel a Sapientia EMTE, Csíkszeredai Kara szervezett az idén turisztikai ismereti vetélkedőt, amelyre 2-3 fős középiskolai csapatok jelentkezhettek.

A vetélkedő elsődleges célja az, hogy a középiskolás diákok jobban megismerhessék az egyes turisztikai desztinációkat, célországokat és célterületeket, találkozzanak a turizmus legújabb trendjeivel és bepillanthassanak a turizmus beruházási és marketing módszereibe.

A másodlagos cél pedig a szakmai kapcsolatrendszer kialakítása a középiskolás diákok és tanárok, egyetemi oktatók és hallgatók között. Ugyanakkor a középiskolások jobban megismerkedhetnek a Sapientia EMTE, Csíkszeredai Karának Turisztikai mérnök-menedzser szakával, amelyet továbbtanulásuk céljából választhatnak, amennyiben sikeresen teljesítették az érettségi vizsgát.

A vetélkedőre jelentkezhettek:

Középiskolák X-XII. osztályos diákjai alkothatnak 2 vagy 3 fős csapatokat, a diákok bármilyen kombinációban alkothatnak csapatokat (egy csapatban lehet X-XI-XII. osztályos diák).

Az első fordulóban, a csapatoknak 2016. március 25-ig volt lehetőségük regisztrálni, ezt követően kaptak a csapatok egy otthon vagy az iskolában megoldható feladatlapot, amelyet az elektronikus űrlap segítségével visszajuttattak. A kitöltésre mindössze 2 óra állt rendelkezésükre. A vetélkedő tematikája a Kárpát-medence természeti és kulturális értékei volt.

Az első forduló feladatlapjának (online) megoldása: 2016. március 30., szerda 12:00–14:00 óra között zajlott.

Tekintettel arra, hogy nagyon szoros volt a mezőny, a szervezők 16 csapatot engedtek tovább a II. fordulóba.

Egyforma pontaránnyal, 52 ponttal az első három csapat gyergyószentmiklósi, a Salamon Ernő Gimnázium diákjainak csapatai.

Tulipa hungarica

52 pont

1. hely

Tour Team

52 pont

2. hely

Kárpátászok

52 pont

3. hely

A második fordulóra bejutott csapatok 10 turizmushoz kapcsolódó témából választhatnak, amelyek kidolgozására két hét áll rendelkezésükre. A második forduló 2016. április 14-én, csütörtökön, a Sapientia EMTE csíkszeredai helyszínén lesz, ahol a kidolgozott témákat egy öttagú zsűri előtt kell bemutatni, prezentáció formájában. A második forduló témája Erdély turizmusfejlesztése lesz.

Gratulálunk és sok sikert a további megméretésen!

Kérem ossza meg ismerőseivel: