Emberre támadt egy medve, a 63 éves juhász több sérülést szenvedett

Ugyancsak ma a Kis-Cohárd közelében kirándulók kértek segítséget medve felbukkanása miatt

Több sebbel és egy töréssel szállítottak kórházba egy juhászt, akire medve támadt szerdán egy Csíkszentmihály közelében levő esztenán.

Péter Szilárd, a Hargita megyei mentőszolgálat vezetője arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy a 63 éves férfi állapota stabil. A juhászt a csíkszeredai sürgősségi kórházba szállították hastájéki és alkari harapásnyomokkal. A férfi bal alkarja eltörött.

‘A karja eltört, de a hasi harapásokat könnyen megúszta, sokkal rosszabb is történhetett volna’ – mondta a mentőorvos.

Borboly Csaba, Hargita megye tanácsának elnöke a Facebookon ismertette az esetet. ‘Medve támadt emberre Szépvíz közelében a mai nap során. Az emberi élet továbbra is veszélyben. A medvekérdés továbbra is megoldásra vár Hargita megyében, Székelyföldön, és Románia egyre több megyéjében, ahogy a populáció száma exponenciálisan növekszik’ – olvasható Borboly bejegyzésében.


Kirándulók kértek segítséget medve felbukkanása miatt

Anyamedve miatt riasztotta a csendőröket két turista szerdán Gyilkostó település környékén.

A Hargita megyei csendőrség tájékoztatása szerint a két bukaresti kiránduló a Gyilkostó üdülőtelep közelében lévő Kis-Cohárd csúcstól mintegy 50 méterre pillantotta meg az anyamedvét és bocsát. Azonnal hívták az 112-es sürgősségi számot, a diszpécserszolgálatot teljesítő csendőr pedig azt tanácsolta a kirándulóknak, hogy óvatosan forduljanak vissza az üdülőtelepre, és a medvék figyelmének elterelése végett hagyják hátra a náluk levő ennivalót.

A turisták után csendőralakulat indult, amely biztonságban lekísérte őket a leparkolt autójukhoz.

Útközben egy idős férfival találkoztak, aki szintén a Kis-Cohárd csúcsra akart feljutni, de a medvék jelenléte miatt a csendőrök őt is visszatérítették.

A medvék miatt kapott segélyhívások száma jelentősen megugrott idén Hargita megyében: míg tavaly 200 esetben kellett közbeavatkozniuk a nagyvadak miatt, idén már 490 ilyen irányú segélyhívást regisztráltak.

Ugyanezen a napon szintén Hargita megyében, Szépvíz közelében 63 éves juhászra támadt egy medve. A férfit alkari és hastájéki harapott sebekkel, alkartöréssel szállították kórházba.


Forrás: www.agerpres.ro

Címfotó: facebook.com/borbolycsaba

Kérem ossza meg ismerőseivel: