Enyhe idő lesz a következő két hétben

Kis mennyiségű csapadékra naponta lehet számítani

Többnyire enyhe időben lesz részünk a következő két hétben, az ország régióinak nagy részében fagypont fölötti nappali hőmérsékleti értékekkel; enyhe csapadékra szinte mindennap számítani lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) február 14-e és 27-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben fokozatosan felmelegszik az idő a következő napokban, hétvégére a nappali csúcsértékek átlaga eléri a 10 Celsius-fokot, éjszaka 1-3 fok lesz. Jövő héttől aztán fokozatos lehűlés várható egészen 23-áig, amikor a nappali csúcshőmérséklet nem haladja meg a 4-6 fokot, éjszaka pedig mínusz 6 Celsius-fokig hűl a levegő. Aztán ismét enyhül az idő, a nappali csúcsértékek átlaga 7 fok körül alakul, éjszaka mínusz 4 fokig csökken a hőmérséklet. 15-e után napi szinten lehet csapadék.

A Bánságban és a Körösök vidékén ezen a héten 10-13 Celsius-fokig melegszik az idő nappal, aztán 20-ától 23-áig 6-8 fokra csökken a csúcsértékek átlaga, azt követően pedig ismét enyhén felmelegszik az idő. Az éjszakai hőmérséklet a jelzett időszak elején várható mínusz 1, mínusz 2 fokról 18-áig fokozatosan 3-4 fokig nő, aztán ismét csökkenésnek indul és 24-ére fagypont alá esik vissza. Jelentősebb mennyiségű csapadékra 17-én, majd 22-e körül lehet számítani.

Máramarosban február 18-áig fokozatosan felmelegszik az idő, a legmagasabb hőmérsékleti értékek átlaga 8-9 fok között alakul, éjszaka 2-3 fok lesz. Az ezt követő körülbelül öt napban 5-6 fokkal lehűl az idő, majd a jelzett időszak végére ismét felmelegszik, így a csúcsértékek átlaga meghaladja a 6 fokot, az éjszakai minimumoké pedig mínusz 3, mínusz 2 fok körül alakul. Február 14. után szinte mindennap lesz csapadék, jelentősebb mennyiségben február 17-én és február 21-e körül.

A hegyekben a nappali csúcsértékek átlaga mínusz 4 és 2 Celsius-fok, a minimumoké mínusz 9 és mínusz 3 fok között változik majd. Csapadék szinte mindennap valószínű, jelentősebb mennyiségben február 17-én és február 21-én.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: