Enyhe lesz az idő ezen a héten

Február 27-e után ismét lehűlésre és csapadékra lehet számítani

Enyhe lesz az idő ezen a héten, február 27-e után ismét lehűlésre és csapadékra lehet számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) február 22-e és március 7-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben a következő napokban az időszakhoz képest rendkívül meleg lesz, napközben akár 11 – 14 Celsius fok is lehet. Február 26-a után lehűl a levegő, előbb 8-9, majd a jelzett időszak vége felé 6 fok lesz a legmelegebb déli órákban. A legalacsonyabb hőmérsékleti értékek a nappalival párhuzamosan mínusz 4 Celsius-fokról nullára nőnek, majd ismét mínusz 4-re süllyednek. Csapadékra február 27-e után, de leginkább március 2-a körül lehet számítani.

A Bánságban és a Körösök vidékén február 26-áig jóval melegebb lesz, mint az ilyenkor megszokott, nappal 12-16 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérő higanyszála. Ezt követően, a jelzett időszak végéig folyamatosan lehűl az idő, napközben sem lesz 10 foknál melegebb. Éjszaka is egyre enyhébb lesz az idő, 2-3-fokra melegedik a levegő, majd március elején ismét néhány fokkal fagypont alá hűl. Csapadék leginkább március 1-je és 6-a között valószínű.

Máramarosban a héten 11-14, következő héten 6-7 fokot mérhetünk napközben. Éjszaka előbb 3 fokig enyhül a levegő, majd a következő héten ismét negatív tartományba esik vissza a hőmérséklet. Csapadékra március 1-je után lehet számítani.

A hegyekben péntekig szokatlanul meleg lesz, nappal 6-9, éjszaka mínusz 2 – 0 Celsius-fok várható. Aztán fokozatosan lehűl az idő, nappal is fagypont körüli lesz a hőmérséklet, éjszaka mínusz 7 fokig hűl a levegő. A csapadék valószínűsége február 27-e után növekszik.

A prognózis a readingi (Anglia) székhelyű Középtávú Időjárás-előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) adatai alapján készült.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: