Erdélyi Gyopár 2019/4.

Megjelent az Erdélyi Gyopár idei negyedik lapszáma

Mesés tájon szervezte az idei EKE Vándortábort az Erdélyi Kárpát-Egyesület Marosvásárhelyi Osztálya. Erre szolgált meghívóként az Erdélyi Gyopár vezércikke, melynek címét kérdésként fogalmazta meg az országos elnök: A tündérek és a boszorkányok is velünk táboroznak, ugye? Aki ott volt a több mint 1500 táborlakó között, ma már tudja a választ.

A friss kiadványban egyébként a Vándortábor utánra is maradt böngésznivaló, így például megtudhatjuk belőle, hogy a botjelvény nem egy letűnt kori fogalom, ma is készülnek díszes veretek, melyek közül a szovátai már kézzel tapintható, rendelhető. Az EKE-napi pályázat eredményhirdetése része a lapnak, akárcsak az a hír, hogy Darabont Eduárd nyerte az Év Mászása díjat 2017-re, hogy hatodszorra volt Erőss Zsolt Teljesítménytúra, és nagy sikernek örvendett a Kisbakancs minitábor. Az Albét bácsi, hol a kofa? című írást át ne ugorja, kedves olvasó, ha kedvelője az ízes beszédnek, olvasson örömmel a csíklázárfalvi Büdös-patak fortyogóiról, a csillagporról, a fűszergombákról, a székelyföldi Sissi-emlékekről!

+EGy_2019_4_borító

Az Erdélyi Gyopár impresszumában szereplő szerkesztőségi címre várjuk javaslataikat, megjegyzéseiket a kéthavonta megjelenő kiadvány tartalmát, küllemét illetően. Túrázásaikról szóló fényképeiket is érdemes megosztaniuk velünk, hiszen partnerségben a Sportmaniac.ro-val nyereményre van kilátása a képküldőnek. Keresse erre vonatkozó felhívásunk az Erdélyi Gyopár idei negyedik lapszámában, ahol arról is olvashat, hogy megjelent a 2020-as EKE-naptár.

Kérem ossza meg ismerőseivel: