Erdélyi Gyopár 2020/6.

Megjelent az Erdélyi Gyopár idei utolsó lapszáma

Örömhír az ifjabb természetjáróknak: új Gyopárka látott napvilágot! Az Erdélyi Kárpát-Egyesület gyerekeknek szóló kiadványa úgy válik tudásgyarapítóvá, hogy közben az élményszerű olvasás lehetőségét adja. Gyerekeknek szánjuk, de minden korosztálynak ajánljuk. Szintén korhatár nélküli az Erdélyi Gyopár legfrissebb száma, benne vezércikkel a természetjárásról és a tudományról, beszámoló az EKE-osztályok kéthavi tevékenységeiről és arról a hagyományos közmunkáról, mely idén sem maradt el Várfalván, az EKE-Várban.

Vizek és karszt a Torockói-hegységben, A Szamostól a Kis-Békásig, Ipari létesítményekhez kapcsolódó meteorológiai jelenségek, A homoródkarácsonyfalvi Dungó feredő, Természetvédelmi területek a Fekete-tenger bulgáriai északi tengermellékén – íme néhány cím a friss folyóiratból, melyből most sem hiányoznak a közkedvelt sorozatok: a Fele se mese, az EKE Múzeum értesítője, a gombák, a keresztrejtvény. Gazdag a külföldi túrakínálat, amelyre most, a bezártságban igencsak szükség van, hisz így legalább gondolatban utazgathatunk, és nem marad el az ember tevékenységének elismerése sem, akivel annyi közös élményt lehetett gyűjteni. Szomorú a hír: búcsúzni kell Vekov Károlytól, jó érzés viszont, hogy egy ilyen személyiség társaságát élvezhettük. Az elmúlás mindig megállít egy percre, hogy magunknak is feltegyük a kérdést: mit hagyunk magunk után? Ezt a kérdést feszegeti az Ökolábnyomok környezetvédelmi mellékletünk is, melyben ezúttal a megújuló energiaforrások részben az atom erejéről olvashatnak, az építész pedig az ivói vízi fűrész második életét mutatja be.

Olvassák haszonnal az Erdélyi Kárpát-Egyesület kiadványait, találják meg az értelmet ezen esztendőben is az év végi számvetéskor!

EGy_2020_6_borító

Kérem ossza meg ismerőseivel: