Erdélyi Gyopár 2021/3.

Megjelent az Erdélyi Gyopár idei harmadik lapszáma

Ünnepi lapszáma jelent meg az Erdélyi Kárpát-Egyesület folyóiratának, hiszen május 12-én éppen 130 éve, hogy elkezdte tevékenységét az EKE. A kerek évfordulóról szól az egyesület elnöke, Kovács Lehel István vezércikke, illetve Az eszmeteremtők ünnepe című írása is. Továbbá a természetjárás-honismeret-környezetvédelem hármasa mutatja, hol tart most a nagy múltú egyesület, így a kiadványban az osztályok hírei mellett belföldi és külföldi túrák gazdagítják a kínálatot. A természet koncertterme, illetve a Dobrudzsai rezervátumok ritka növényfajai című cikkek a környezet jobb megismerését és értékelését szolgálják, mint ahogy ehhez járul hozzá a borvizek és gombavilág jobb megismerése is.

Tisztelettel emlékezik az egyesület egykori vezéregyéniségeire, a hajdani zászlóvivőkre, de mégsem csak a múltban él a tagság, hiszen aki most él és alkot, arról sem feledkezik meg. Így örömmel ad hírt arról, hogy Kőváry László-díjat kapott Jánosi Csaba.

A meteorológiáról, annak szépségeiről olvashatnak az Erdélyi Gyopárban, és ezúttal szakemberek vallanak hivatásukról, a kastélysorozatban pedig az altorjai Apor kastély múltja, jelene kapott helyet, azért is, hogy ezen patinás épületeknek jövője is lehessen.

Erdély legnagyobb civil szervezete 130 év után is jövőt tervez, útra kész, barangolásra hív mindenkit. Olyan erdei ösvényre, olyan kis települések köves utcáira, ahol ember az emberrel találkozhat, élményt és erőforrást gyűjthet. A túra meghirdetve, csatlakozni bárkinek lehet, csupán jó bakancs és nyitott szív kell ahhoz, hogy megismerjük és megszeressük azt, ami a miénk.

Mindezekhez fogadják szeretettel a kiadványban található képeslapot, mert az egyesület születésnapja a tagság, a közösség, a természetjárók ünnepe!


Kérem ossza meg ismerőseivel: