Erdélyi Gyopár 2021/5.

Megjelent az Erdélyi Gyopár idei ötödik lapszáma

A 2022-es esztendő falinaptárját reklámozza a legfrissebb Erdélyi Gyopár – a turisták előttünk járnak, lehet ennek egyik üzenete, aki viszont a naptárt fellapozza, abban biztos lehet, ha nem is előttünk, de mindenképp szép helyeken járnak. A túrázásból, természetjárásból, honismeretből, környezetvédelemből nyerhet ízelítőt az, aki az Erdélyi Kárpát-Egyesület folyóiratát kezébe veszi. És ez is a cél, amint az az EKE-elnök vezércikkében olvasható: A természetjárás népszerűsítése. A színes-míves kiadvány beszámol a szervezet tagságának kirándulásairól, az egyesület kiadványait népszerűsíti, szó van benne meteorológiáról, csillagászatról, borvizekről, gombafélék bemutatásáról és múltidézésről is.

A Kastély-sorozat érdekes epizódja a válaszúti Bánffy-kastély bemutatása, a kisvasútkeresés sorában a Hortobágy pataka mentére látogatunk el, és ha nagyítót ragadunk, a vöröshangyák akcióinak lehetünk részesei.

Hunyadról Olténián át Gyergyóba kalauzolnak a Hazajárók, hogy aztán átugorjunk Dobrudzsa növényritkaságainak szemlélésére, majd az aranyosszéki történelmi földrajzon szórakozzunk.

Ezúttal sem marad el az Ökolábnyomok környezetvédelmi melléklet, és helyük van a külföldi túráknak is, hogy jobban vágyjunk Isztambulba, vonzóbb legyen Marrákes.

Utazzon az Erdélyi Gyopárral! A folyóiratot keresse az EKE-tagszervezeteknél!


Kérem ossza meg ismerőseivel: