Erdélyi Gyopár 2021/6.

Megjelent az Erdélyi Gyopár idei utolsó lapszáma

Turistaigényekről szól a 130 éves egyesület elnöke, dr. Kovács Lehel István az Erdélyi Gyopár legfrissebb lapszámában. Igen, 130 éves az Erdélyi Kárpát-Egyesület, és ezt meg is ünnepelte az EKE-Várban. Az eseményhez túra is társult, melyen éppen 130-an vettek részt. Az Egyesületi élet történései között erről is olvashatnak.

Az ismert és közkedvelt rovatok ezúttal sem hiányoznak, a Borvizeink, gyógyvizeink sorozatban a borvíz tárolása, szállítása, reklámja van soron, a Nemesek nyomában járva az árokaljai Bethlen-kastélyt ismerhetjük meg, a Hazajárás Erdélybe az Érmellékről a Királykőre vezet, a Csillagászat Téli csillagképeket mutat be.

Izmosodik a környezetvédelem, e kiadványban végre betölti a fontossága szerinti teret, így olvasnivalót találnak a Valbona-völgy Nemzeti Parkról, az Ökolábnyomokban rejlik arra a kérdésre a válasz, hogy mitől zárvatermők a zárvatermők, beszámoló található az Istenszéki természetvédelmi felügyeletről, és a Tanúházak szemtanúi vagyunk-sorozat zárórészét is e lapszámban találják meg.

Bel- és külföldi természetes látványosságokat hoznak közelebb világjáróink, és e tájak vadvilága is bekopog ajtónkon az Erdélyi Gyopár révén. Az év utolsó lapszáma egy rettegett vadat „szelídít meg”, az EKE tiszteletbeli elnökének, Dezső Lászlónak a Medve című könyvét ajánlva az olvasóknak, és kívánva egy szabadabb új esztendőt mindazoknak, akik hegyeken-völgyeken gyűjtik az élményeket.


Kérem ossza meg ismerőseivel: