Erdélyi Gyopár 2022/1.

Megjelent az Erdélyi Gyopár idei első száma

A régi szép időket hozza a mába az Erdélyi Gyopár legfrissebb vezércikke a szórakoztató, közösségépítő és jellemformáló népi játékokat idézve és ajánlva a maiak figyelmébe. A játék ajándék – tudjuk felnőttként is, és ebben a lapszámban több ajándék is van. Ilyen annak a híre, hogy a várfalvi EKE-Vár tovább bővült az elmúlt esztendőben, hogy számos ekés kapott országot kitüntetést, hogy kilencedik alkalommal, gazdag képanyaggal nyílt meg az EKEArt-fotókiállítás.

Az éves számvetés mellett a közkedvelt rovatokat találjuk e lapszámban. A honismeretet az enyedszentkirályi Bánffy-kastély ismertetője gazdagítja, belföldi túraként ajánlott a Boj-patak körútja, avagy királyi séta a Királyerdő-hegységben, növényritkaságokért a Buila-Vânturariţa Nemzeti Parkot kereshetjük fel, de ha egy nap alatt járnánk körül a Földet, akkor a Meseszép Föld-rovatot kell a lapban keresni.

Mindig frissül, mindig újul a kéthavonta megjelenő folyóirat tartalma. Új sorozat indul, melynek címe az Öreg házak új élete, és az első részben máris arról szerezhetünk tudomást öt pontban, hogy miért rossz a régi.

A tartalomgazdagítás irányáról a szerkesztők szeretnének egyeztetni a lap olvasóival is, ezért a kiadványban, illetve a facebookon egy kérdőív vár kitöltésre. A véleményalkotás nyeremény lehetőségével jár együtt, tehát kétszeres a haszon, ezért is érdemes időt áldozni a kérdések megválaszolására, beküldésére.


Kérem ossza meg ismerőseivel: