Erdélyi Gyopár 2022/2.

Megjelent az Erdélyi Gyopár idei második száma

A hölgyeket köszönti az Erdélyi Gyopár friss lapszáma, ilyenkor, tavasz tájékán az EKE tagszervezetei nőnapi túrákat szerveznek, udvari költőnk pedig rímbe szedi nők iránti csodálatát. Teremtmény és teremtett világ szépségét igyekszik felfedezni az ekések társasága, mely nyitott, befogadó, másokat is szívesen látó. Hogy mi minden áll e csapat érdeklődésének középpontjában, annak tükre az Erdélyi Gyopár.

Az osztályok hírei mellett belföldi túraleírások, síversenyek szerepelnek terítéken. A természet csodái között ezúttal a maroshévízi vízesés és a Nagy-Molhás tőzegmohaláp bemutatása a soros. Aki nemesek nyomában járna, a bethlenszentmiklósi Bethlen-kastélyhoz érhet el, de elindulhat Torda-Aranyos kincseinek nyomába is a Hazajárók csapatával. Aki a virágot szereti, annak most a Domogled–Cserna-völgy Nemzeti Parkban van a helye, és ha valaki azt szeretné, hogy a következő generációkra ne terhet, hanem virágzó örökséget hagyjon, akkor az ökolábnyomokra kell annak figyelnie.

Csak nyitott szemmel járni, égre nézve, friss vizet kóstolgatva, virágillatban Erdélyben vagy a nagyvilágon – erre biztat a kiadvány. Arra ösztökél, hogy nézve, látva, érezve kimondhassuk: meseszép föld, melyen mi lakhatunk.


Kérem ossza meg ismerőseivel: