Erdélyi Gyopár 2022/4.

Megjelent az Erdélyi Gyopár idei negyedik száma

A legnagyobb turistatalálkozó, az EKE Vándortábor résztvevői vehetik kézbe elsőként a legfrissebb Erdélyi Gyopárt és gyermekmellékletét, a Gyopárkát. A természetvédelem-honismeret-környezetvédelem tematikájú kiadvány azonban bárki számára hozzáférhető, és aki fellapozza, számíthat arra, hogy bővülni fog tudás- és élménytára. Eljuthat a varázshegy bűvöletébe, megtudhatja, melyik a vásárhelyi ekések kedvenc kirándulóhelye, hogy mit üzenne Erőss Zsolt Züminek és azt is, hogy rekordokat döntögetett a Jókai és a Bánffy Teljesítménytúra.

Aki a nemesek nyomába ered, az az alsórákosi Sükösd–Bethlen-kastélyhoz ér, aki via ferratára vágyik, a Fehérkői-szorost célozza meg, aki „hazajárna”, annak ajánlott a Nyári kalandok Kézditől Szatmárig.

A Kolozsvári Szénafüvek Természetvédelmi Terület ismertetése szerepel a környezetvédelmi rovatban, a gombák közül a selyemgombák kínálják magukat, az égre tekintőket meteorozásra hívja a csillagász.

Múltba nézhet és jövőbe láthat a Gyopár olvasója, így arról is tudomást szerezhet, hogy a Természetjárók napja Várfalván október 1–2-án lesz, illetve hogy már készen van, rendelhető-vásárolható a 2023-as EKE falinaptár páratlan szépségű tavakkal, folyóvizekkel, azaz az életet adó vízről készült fényképekkel.


 

Kérem ossza meg ismerőseivel: