Erdélyi Gyopár 2022/6.

Megjelent az Erdélyi Gyopár idei utolsó száma

Rangadó Európa játszóterein – e talányos címmel találkozik az olvasó, aki kinyitja az Erdélyi Gyopár legfrissebb lapszámát. A vezércikk után még számos „csemege” kínálkozik, a hírek, események, beszámolók érzékeltetik: búcsúzik a 2022-es esztendő.

Ha a Gyopár-szerkesztők mérleget készítenek, akkor minden bizonnyal örömmel állapítják meg, hogy rovatokban, témakörökben gazdag kiadványt sikerült letenni idén is az olvasók asztalára. A Historikum különböző írásai, a Csillagászat, a Gombák világa, a légi tünemények, a védett növények ismertetője, a Hazajárás Erdélybe vagy akár a gyógyító borvizek elismerésnek örvendek. A kastélyok bemutatása, az Ökolábnyomok-melléklet tartalma is sokak kedvence lett. Az Erdélyi Kárpát-Egyesület osztályainak kedvenc túrái sokszoros haszonnal bírnak, nemcsak ötletadók, hogy új helyeket ismerhessünk meg, beszélnek a csapatról is, amely ezt választotta kedvenceként… és idegenvezetőnknek kínálkozik, ha nyomdokaiba lépnénk.

Jó ismerni Erdély értékeit, jó betekinteni idegen kultúrákba, tágítva látókörünket, de mindenek mellett a legjobb érezni az összetartozást, hogy létezik egy nagy magyar természetjáró közösség. És ez a közösség annyira erős, hogy a növekvő nyomdai költségek ellenére sem mond le kiadványáról, az Erdélyi Gyopárról. Így az élet folytatásában joggal reménykedve osztjuk meg az EKE országos vezetőségének jókívánságát:

„Isten, amikor a hegyeket megteremtette, játszótereket tervezett és épített nekünk” – ezzel a gondolattal kívánunk áldott ünnepet és békés jövőt minden jószándékú embernek. Kívánunk kedvet ahhoz, hogy 2023-ban is élettel töltsük meg e játszótereket!


Keressék az Erdélyi Gyopárt az EKE-osztályoknál vagy fizessenek elő az elofizetes@eke.ro e-mail címen.


Kérem ossza meg ismerőseivel: