Erdélyi Gyopár 2023/5.

Megjelent az Erdélyi Gyopár friss lapszáma

Színekben és szokásokban gazdag ősz – ebből kap ízelítőt, aki az Erdélyi Gyopár legfrissebb lapszámát forgatja. Az elmúlt időszak legfontosabb eseményének ad teret a kiadvány, a harmincadik, Sztánán szervezett EKE Vándortábor részleteit olvashatják. Elöljáróban csak annyit, hogy a legnagyobb turistatalálkozón több mint ezren vettek részt. A nyári beszámolókból még megtudhatják, hogy a Magyarországi Kárpát Egyesület ünnepi hetet tartott a Magas-Tátrában, hogy milyen kétkeréken végigjárni a Via Transilvanicát és milyen élmények szerezhetők Székelyföld legészakibb településén.

Az olaszteleki Daniel-kastély bemutatása a sorozat méltó folytatása, a Hazajárókkal pedig a Déli-Kárpátokból Udvarhelyszékre juthatunk el. Ha a múlt felé fordítjuk tekintetünket, Balázs Ferenc kerül a fókuszba, aki bejárta a kerek világot. A mai világjárók a Rila Nemzeti Parkba hívnak, arra ösztönöznek, hogy mesevonaton induljunk Lillafüredre vagy éppen a sárkányfák földjére.

Az Ökolábnyomok-melléklet az őszi erdőket betöltő hangot, a szarvasbőgést hallatja, illetve az Életadó vidék-rovat arra biztat, hogy nézzünk szét saját környezetünkben, azt együk, ami ott megterem. A receptekben gazdag kínálat felhívás is egyben: gyerekek és szülők együtt készíthetnek finomságokat, ismerhetik meg a természet éléskamráját.

Ezúttal sem marad el a rejtvény, melynek megfejtésére, beküldésére biztatjuk az olvasókat értékes nyeremények reményében. Keressék a friss lapszámot!


Keressék az Erdélyi Gyopárt az EKE-osztályoknál vagy fizessenek elő az elofizetes@eke.ro e-mail címen.


Kérem ossza meg ismerőseivel: