Erdélyi Gyopár 2024/3.

Megjelent az Erdélyi Gyopár legfrissebb lapszáma

Lehet sötét oldala is a turizmusnak? A kérdésre választ találnak az Erdélyi Gyopár legfrissebb lapszámában. További gazdag tartalomból válogathat az olvasó, és a témák közül meg is említünk párat. Az Egyesületi élet rovatból kiderül, hogy jelenleg 1761 tagja van az EKE-nek, volt, ahol szemétszedéssel ünnepelték az EKE napját, május 12-ét, és hogy a legnagyobb turistatalálkozóra, az EKE Vándortáborra készül a szervezet. Bőséges a túrakínálat, ezekből néhányat részletesen is közlünk.

Aki a nemesek nyomában járna, a miklósvári Kálnoky-kastély virtuális látogatója lehet, aki az erdő ajándékaira kíváncsi, a pénzecskegombák nemzetségével köthet ismeretséget, aki pedig a láthatatlant szeretné megcsodálni, annak ajánlott Kis Szilveszter bajnokképei című írásunk.

A zarándokutak közkedveltek a természetjárók körében, ezek egyikével, annak is csak az elejével ismertet meg az Erdélyi Gyopár. Olyan út ez, melyet nem választanak el tőlünk országhatárok, közvetlen környezetünkben találjuk meg, és Erdély értékeit ismerteti meg az arra kíváncsival.

A friss kiadványból nem hiányzik a környezetvédelem sem, újabb recepteket ajánl az Életadó vidék szerkesztője, és a búcsúzásra, emlékezésre is sort kell kerítenünk, hiszen távozott a földi világból az Erdélyi Gyopár egyik rovatszerkesztője, dr. Polgárdy Géza.


A folyóirat az EKE tagszervezeteinél vásárolható meg. Ne feledje megrendelni az Erdélyi-Kárpát Egyesület folyóiratát, az Erdélyi Gyopárt! (elofizetes@eke.ro)


Kérem ossza meg ismerőseivel: