Erdélytől távol

A BODRI és a Miskakancsó zenekar új dala

A BODRI és a Miskakancsó zenekar 2012 nyarán született azzal a céllal, hogy ska / folk stílusok mentén készítsen dalokat, de ezeken túl is  szinte mindenre nyitott a csapat: pop, rock, punk, dub elemek is megtalálhatók munkáikban.

Erősségük a virtuóz gitárjáték, a vokálok, és a lendületes előadásmód. (a BODRI zenészei évekig mozogtak rock, reggae, pop, punk, ska, és heavy metal stílusokban egyaránt.)

bodri1

Első nyilvános életjelük egy magyar népdal/nóta feldolgozás – csokor volt, melyet 2012 végén hoztak nyilvánosságra. Kezdettől fogva fontos szempont a magyar hagyományok ápolása, így az első videoklipet is egy igazán különleges helyszínen, egy magyar falusi disznóvágáson forgatták Besenyszögön.

Legújabb daluk az Erdélytől távol:

…részlet a sajtóanyagból: „A szöveget énekesünk, Norbi erdélyi gyökerei ihlették” – mesélte Mr. Goulash, a banda dobosa. „Az ő szülei Erdélyből származnak, és a család persze a mai napig ezer szállal kötődik az ottani gyökerekhez. Mikor eljött a pillanat, és megszületett a zene, úgy éreztük, hogy ezeket a bizonyos szálakat is bele szeretnénk szőni a szövegbe. Alig várjuk már hogy ezt a dalt is előadhassuk a csapattal a nyári koncerteken!”

•   •   •

Mindenképp szerettünk volna videót is készíteni az új, lassú dalhoz, és ezúttal olyan képi megjelenítésben gondolkodtunk ahol a dalszöveg látható, a zenekar nem, viszont szebbnél szebb fotókban gyönyörködhetnek a nézők – és ez a vágyunk teljesült is hála Dezső László erdélyi (gyergyószentmiklósi) fotóművész csodálatos képeinek, és Rácz Róbert, illetve a KDC Film munkájának.

Kérem ossza meg ismerőseivel: