Érdemes igényelni a Székely termék védjegyet

A védjeggyel rendelkezők élvezhetik a továbbiakban az ezzel járó előnyöket

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében március 24-én, szombaton a hagyományos és helyi termékek tavaszi kiállítása és vására ideje alatt a megyeháza márványtermében találkoztak a Székely Termék védjeggyel rendelkezők és mindazok, akik a továbbiakban szeretnék megszerezni a védjegy használati jogát. Székelyudvarhely után ez már a második állomása a népszerűsítő karavánnak.

Házigazdaként Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszöntötte a nagyszámú érdeklődőt, summázva az elmúlt kilenc év tapasztalatait. Elmondta, az évek során a Székely termék védjegy hazai és nemzetközi téren is kivívta a neki kijáró megbecsülést, egyre többen ismerik és keresik a termékeket, amelyeknek a száma mára meghaladja az ezret.

– Érdemes igényelni a Székely termék védjegyet, hisz az elmúlt 9 évben a mozgalom megerősödött és bővült, olyannyira, hogy lassan a lehetőségeket csak a Székely termék védjeggyel rendelkezők számára tudjuk biztosítani. Szép lassan a megyei tanács és alintézményei által biztosított közpénztámogatás megszerzésének, amit vásárokra, rendezvényekre, promóciós anyagok készítésére fordítunk, kizárólagos feltétele lesz a Székely termék védjeggyel való rendelkezés. Ezért is érdemes élni a lehetőséggel és ingyenesen igényelni azt – hangsúlyozta Borboly Csaba megyeitanács-elnök, aki a vásárból élő videóban is bejelentkezett.

Vasar

Becze István, megyei tanácsos, a vidékfejlesztési szakbizottság elnöke elmondta, megpróbálják felmérni Kovászna és Maros megyében is melyek azok a  termelők, akik még nincsenek a Székely termék védjegy alá felsorakozva, és felkínálni számukra is a lehetőséget, amennyiben megfelelnek a kritériumrendszernek.

– Minél nagyobb és gazdagabb a termékskála, annál erősebb tud lenni a mozgalom – fogalmazott Becze István megyei tanácsos.

Lukács Zoltán-Levente, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének igazgatója a védjegy használatának előnyeiről beszélt, továbbá röviden ismertette a védjegy elnyeréséhez szükséges eljárást. Az igazgató azt is előre vetítette, hogy a következő karavánnak Gyergyószentmiklós lesz a házigazdája.

Karavan3

A találkozón szó volt még a Közös agrárpolitika intézkedésekről, pályázati lehetőségekről, a paradicsomtermesztésről és a gyapjú értékesítéséről, valamint pozitív példaként a védjeggyel már rendelkező termelők is megosztották tapasztalataikat. Bakó Csaba, a Vidéki Beruházások Finanszírozási Ügynöksége (AFIR) részéről ismertette a pályázatokat, majd Lázár Zoltán külgazdasági attasé a Külhoni Magyar Családok Éve pályázati lehetőségeiről beszélt.

Kérem ossza meg ismerőseivel: