Erős szélre és lehűlésre figyelmeztetnek a meteorológusok

Sárga jelzésű riasztást adtak ki az ország több megyéjére

Erős szélre figyelmeztető sárga jelzésű riasztásokat adott ki szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország több megyéjére.

Az ANM szakemberei szerint szombat déltől vasárnap hajnali 3 óráig a Bánságban és Körösvidéken óránként 55-65 kilométeres sebességgel fújhat a szél. A Nyugati- és a Déli-Kárpátokban, majd este és az éjszaka folyamán a Keleti-Kárpátokban is 60-80 km/órás, 1700 méteres magasság fölött 90-100 km/órás széllökések várhatók.

A sárga jelzésű riasztás Máramaros, Beszterce-Naszód, Maros, Hargita, Kovászna, Buzău, Vrancea, Bákó, Neamţ, Suceava, Prahova, Dâmboviţa, Brassó, Argeş, Vâlcea, Szeben, Fehér, Kolozs, Szilágy, Bihar, Arad, Temes, Krassó-Szörény, Hunyad, Mehedinţi és Gorj megyére érvényes.

Vasárnap 3 és 14 óra között a Keleti-Kárpátokban erősödik meg a szél, óránként 55-65 kilométeres, 1700 méter fölött 90-110 kilométeres sebességgel is fújhat. Ez a riasztás Máramaros, Beszterce-Naszód, Maros, Hargita, Kovászna, Buzău, Vrancea, Bákó, Neamţ és Suceava megyét érinti.

A vasárnapra virradó éjszaka lehűlés veszi kezdetét, amely előbb a nyugati régiókban, majd az ország többi részén is érezhető lesz.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: