Eső, havas eső, havazás és erős szél várható kedd estig

Lezárták az A2-es autópályát, repülőgépjáratokat töröltek

Eső, havas eső, havazás és erős szél várható kedd estig az ország egész területén – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM).

A szakemberek szerint hétfő reggel 6 órától kedd este 9 óráig a hőmérséklet erősen visszaesik, eső, havas eső, havazás és erős szél várható az ország egész területén. A közlekedést ónos eső nehezítheti, különösen az ország déli régiójában.


A folyamatosan hulló ónos eső miatt mindkét irányban lezárták vasárnap délután Bukarest és Feteşti között az A2-es autópályát – jelentette be a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR).

A társaság felhívással fordult a gépkocsivezetőkhöz, hogy kizárólag téli körülményekre felkészített gépkocsival keljenek útra, és óvatosan, az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedjenek.

Az Országos Meteorológiai Igazgatóság jeges útra vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetést adott ki vasárnap Bukarestre és az ország 12 déli és délkeleti megyéjére.


Négy járatot töröltek, néhány járat pedig késéssel indul vasárnap a Henri Coandă Nemzetközi Repülőtérről, a késések mintegy 2.000 utast érintenek – tudatta az AGERPRES hírügynökséggel Valentin Iordache, a reptér kommunikációs igazgatója.

Az idézett forrás szerint egyik fapados társaság négy járatát törölték, a többiek némi késéssel indulnak. 12 és 14 óra 45 perc között összesen 20 gép nem tudott felszállni, mert a szárnyakra olyan jégzománc rakodott, amely meghaladta a jégtelenítő berendezés teljesítőképességét -magyarázata Iordache, aki hozzátette: a késések mintegy 2.000 utast érintenek.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: