Esős időjárás várható az ország területén a következő két hétben

A március 13-március 26. időszakra kiadott prognózis szerint

Esős időjárás várható a következő két hétben, az átlaghőmérséklet 15-16 Celsius-fok körül alakul – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) előrejelzésében.

A március 13-március 26. időszakra kiadott prognózis szerint, Bánságban az első héten a nappali hőmérsékleti értékek 12 Celsius-fok körül alakulnak, éjszaka egy és három fokra hűl le a levegő hőmérséklete. Március 18-20 között 15-16 Celsius-fok várható. Csapadékra főként az első héten, majd ezt követően március 19-e és 25-e között számíthatunk.

A Partiumban március 13. és 17. között 11 Celsius-fok körüli maximális hőmérsékletre lehet számítani, majd felmelegedés következik, 14-15 Celsius-fokos csúcshőmérséklettel. Partiumban főként a második héten lehet csapadékos időjárásra számítani.

Erdélyben a vizsgált időszak első négy-öt napjában a nappali és éjszakai átlaghőmérséklet 9 Celsius-fok körül alakul. Március 18. és március 22. között felmelegedés várható, nappal akár 15 Celsius-fokra is számíthatunk. Csapadékra március 19-e után mutatkozik több esély, ekkor naponta is eshet az eső.

Máramarosban március 22-én és 23-án 14 Celsius-fok körül alakul a csúcshőmérséklet, ezt követően körülbelül 11 Celsius-fokra hűl le nappal a levegő. Ebben a régióban március 19. és március 25. között többnyire csapadékos lesz az időjárás.

A prognózisokat a readingi (Anglia) középtávú előrejelzési központ állította össze, amelyek beteljesülési aránya körülbelül 60 százalék.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: