Évekkel ezelőtt javasolták Gyergyószentmiklós terelőútjának megépítését

Egy terelőút, amelyről nem beszél senki

Gyergyószentmiklós terelőútjának megépítését évekkel ezelőtt javasoltuk Hargita Megye Tanácsa részéről. Egy másik terelőutat, amely véleményem és kollégáim véleménye szerint is nagyobb mértékben mentesítené a várost a teherforgalomtól. És amely útvonalra a későbbiekben nagy szükség lesz.

Gyergyószentmiklós város akkori vezetésével közösen dolgoztunk ki egy olyan tervet, amely az alábbi térképen zölddel jelölt útvonalra terelte volna a teherforgalmat. Jól látható, hogy az útszakasz mindkét kijárata a városon kívülre volt elképzelve.

A megoldási javaslat részünkről annak a 900 méteres szakasz megépítése volt, amely Gyergyószentmiklósra Szárhegy irányából bevezető utat az Állomás utcával köti össze (a térkép felső szakaszán). Ezt saját forrásból építettük volna meg, ehhez azonban szükséges, hogy a város átadja Hargita Megye Tanácsa ügykezelésébe a területet, mert csak így tud beruházást végrehajtani rajta a megyei tanács. A további útszakaszon pedig a város kell beavatkozzon, amelyhez pedig támogatást biztosítunk. Sajnos mindezidáig az átadás nem történt meg, annak ellenére, hogy a megbeszéléseket követően erről hivatalos értesítést is küldtünk a helyi önkormányzatnak.

Ez az ajánlatunk továbbra is fenn áll.

Ezt annál is inkább vállaltuk, mert tudjuk, hogy a gyergyóremetei hulladékgazdálkodási központ beüzemelését követően, kis mértékben ugyan, de növekedni fog a teherforgalom a Gyergyói-medencében. Ehhez pedig vállaltuk Remetén is a terelőút megépítését.

Atirat-1-724x1024Atirat-2-724x1024

Kérem ossza meg ismerőseivel: