Ezen a héten az egész országban fagyos lesz az idő

Szombattól felmelegedés várható

Ezen a héten fagyos lesz az idő, de szombattól felmelegedés várható, a sokéves átlagnál magasabb hőmérsékleti értékekkel – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat február 6-19. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

A hétfőn közzétett kéthetes prognózis szerint Bánságban ezen a héten a februárban megszokottnál hűvösebb időre lehet számítani, a hőmérséklet átlagos csúcsértéke 0 és mínusz 4 Celsius-fok, a minimumoké mínusz 9 és mínusz 5 fok között ingadozik majd, az éjszakák némelyikén mínusz 10 fokra is lehűlhet a levegő. Február 11-től felmelegedés következik, a sokéves átlaghoz közelítő, majd 13-ától ezt meghaladó hőmérséklettel, a csúcsértékek 8 és 11 fok, a minimumok mínusz 3 és 2 fok között alakulnak. Csapadékra nagyobb valószínűséggel a második hét végén lehet számítani.

Körösvidéken hideg lesz ezen a héten, a hőmérséklet átlagos csúcsértéke mínusz 3 és 1 fok, a minimumoké mínusz 15 és mínusz 8 fok között váltakozik majd; ez utóbbi értékek alacsonyabbak a februárban megszokottnál. Február 13-tól felmelegedés várható, a sokéves átlaghoz közelítő, majd ezt meghaladó hőmérséklettel, a csúcsértékek 5 és 9 fok, a minimumok mínusz 4 és 2 fok között alakulnak. Csapadék nagyobb valószínűséggel csak február 15. után várható.

Erdélyben ezen a héten szintén fagyos lesz az idő, átlagban mínusz 5 és mínusz 2 fok közötti nappali csúcsértékekkel, illetve mínusz 18 és mínusz 9 fok közötti éjszakai minimumokkal. Február 13-tól felmelegedés várható, a sokéves átlaghoz közelítő, majd ezt meghaladó hőmérséklettel, csúcsértékek 4 és 7 fok, a minimumok mínusz 5 és 2 fok között ingadoznak majd. Ezen a héten február 12-ig elszórtan enyhe havazás elképzelhető, utána csapadék nagyobb valószínűséggel csak február 16. után várható.

A hegyekben ezen a héten fagyos idő várható, a nappali hőmérséklet átlagos csúcsértéke mínusz 12 és mínusz 8 fok között alakul, éjszaka mínusz 20 fokig is lehűlhet a levegő. Február 11. után felmelegedés következik, a hőmérséklet a sokéves átlaghoz közelít, február közepétől pedig meg fogja haladni ezt az értéket. Ezen a héten február 12-ig helyenként enyhe havazás elképzelhető, utána csapadék nagyobb valószínűséggel a második hét végén várható.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: