Ezen a héten országszerte lehűl az idő

Jövő héttől felmelegedés várható

Országszerte lehűl az idő a következő napokban, jövő héttől azonban felmelegedés várható, a hőmérsékleti értékek megközelítik az ilyenkor megszokottat – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) május 8. és 21. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben és Máramarosban ezen a héten változékony, de többnyire hűvös időre kell számítani, 11 és 17 Celsius-fok közötti maximumokkal és 3-6 fok közötti minimumokkal. Jövő héten fokozatosan felmelegszik az idő, a nappali csúcsértékek átlaga 16 fokról 22-23 fokra nő, éjjel 7-9 fokig hűl le a levegő. Elszórt esőzések a hét első napjaiban várhatók, majd május 14. és 16. között helyenként jelentős mennyiségű csapadék eshet.

A Bánságban és Körösvidéken is hűvösebb lesz ezen a héten, mint ilyenkor általában, a nappali csúcshőmérséklet regionális átlaga 15-18 fok körül alakul, éjjel 5-9 fok lesz. Jövő héten itt is felmelegszik az idő, nappal 18-23 fok is lehet, éjszaka 10-11 fokig csökken a hőmérséklet. Kisebb esőzések a hét első napjaiban várhatók, majd május 14. és 16. között helyenként jelentős mennyiségű csapadék eshet.

A hegyekben ezen a héten nappal 4 és 7, éjszaka mínusz 3 és 1 fok közötti hőmérsékleti értékekre kell számítani. Jövő héten enyhül az idő, a maximumok átlaga a jövő hét végére eléri a 12 fokot, a mimimumoké 5 Celsius-fok körül alakul. Esőre ennek a hétnek az elején, majd május 14. és 21. között lehet számítani.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: