Ezen a héten tavaszias időjárás várható

Jövő héten lehűlés következik

Tavaszias időjárás várható 2024. első hetében, a második héten azonban a sokéves átlagot megközelítő hőmérsékleti értékek várhatók – derül az Országos Meteorológiai Szolgálat január 1-14. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

A hétfőn közzétett prognózis szerint Bánságban és Körösvidéken ezen a héten a megszokottnál melegebb lesz az idő, átlagban 8-12 Celsius-fok közötti hőmérsékleti csúcsokkal és 2-5 fok közötti minimumokkal. Következő héten a sokéves átlaghoz közelítő hőmérsékletek várhatók, átlagban 0 és 5 közötti maximumokkal, illetve mínusz 6 és 1 fok közötti minimumokkal. Csapadékhullás január 4-10. között valószínűbb.

Erdélyben az év első hetében január elején szokatlan meleg lesz. A hőmérsékleti csúcsértékek regionális átlaga 6-9 fok között váltakozik, éjszaka átlagban mínusz 2 és 3 fok közötti értékre hűl le a levegő. Ezután lehűlés következik, és a második héten átlagban mínusz 3 és 1 fok közötti maximumok, illetve mínusz 10 és mínusz 5 fok közötti minimumok várhatók. Csapadékhullás január 4-11. között valószínűbb.

A hegyekben az első héten a sokéves átlagnál melegebb lesz, átlagban 1-4 fok közötti maximumokkal, illetve mínusz 4 és mínusz 1 fok közötti minimumokkal. A következő héten lehűlés következik, átlagban mínusz 8 és mínusz 3 fok közötti maximumok, illetve mínusz 14 és mínusz 8 fok közötti minimumok várhatók. Az időszak jelentős részében, de különösen január 4-10. között nagy lesz a csapadék valószínűsége.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: