Fagyos volt az éjszaka Hargita megyében

Gyergyóalfaluban mínusz 17,6 fokot mértek

Mínusz 17,6 Celsius-fokot mértek a keddre virradó éjszaka a gyergyóalfalui meteorológiai állomáson, ez volt az idei tél legalacsonyabb hőmérséklete Hargita megyében.

A megye más településein is fagy volt, Maroshévízen mínusz 15,9, Csíkszeredában mínusz 15,6, Székelyudvarhelyen mínusz 14,7, a Bucsin-tetőn mínusz 13,9 fokot mértek – számolt be az AGERPRES hírügynökségnek a nagyszebeni regionális meteorológiai központ szakembere, Cristian Grecu.

A keddre virradóra mért értékek voltak egyébként az eddigi legalacsonyabbak ezen a télen Hargita megyében, januárban sokkal enyhébb volt az idő a más években ilyenkor megszokottnál.

A helybéliek is azt mondják, idén először érzik, hogy tél van, hiszen hozzászoktak a gyakori januári és februári fagyos időszakokhoz, amikor a hőmérséklet mínusz 20 vagy akár mínusz 30 Celsius-fok alá csökkent.

Szombat éjszakáig még lehet mínusz 15 fok alatti értékekre számítani a megyében, mínusz 20 fokig is süllyedhet a hőmérők higanyszála, az ezt követő napokban azonban némi enyhülés várható, legfeljebb mínusz 9, mínusz 10 fokos minimumokkal – mondta a meteorológus.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: