Faházak bérbe a nyári idényre

A forgalmasabb idegenforgalmi csomópontokhoz igényelhetnek faházakat az önkormányzattól azok a termelők, kiskereskedők, kézművesek, akik a nyári idényben értékesítenék helyi jellegzetességű portékájukat.

Az eddigi évekhez hasonlóan kilenc faház bérlésére jelentkezhetnek Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzatánál az érdeklődők, amelyek nyílt árverés keretén belül találnak majd gazdára. Az árverésre olyan kereskedők jelentkezését várjuk, akik a következő termékcsoportok árusításával foglalkoznak: kézműves termékek, méz és mézből készült termékek, erdei gyümölcs-alapú készítmények, lekvárok, szörpök, kistermelők készítményei. Az elmúlt években a Pongrác tetőre és a 9-es km-nél lévő megállókhoz igényeltek faházakat a termelők a nyári, idegenforgalmi idényre.

Jelentkezéshez szükséges okiratok:

– cégbejegyzési dokumentum

– termelői engedély

– terület-tulajdonos közjegyző által láttamozott beleegyezése

– 30 naposnál nem régebbi telekkönyvi kivonat az árusítás helyszínéül szolgáló telekről.

Jelentkezési határidő: árpilis 27., 15:00 óra. (Munkanapokon 9,00–15,00 óra között a hivatal ügyfélszolgálatán.) Bővebb tájékoztatás ugyanitt igényelhető.

Az árverésre április 28-án 11:00 órakor kerül sor. Az ünnepi vásárokból már ismerős faházak 6 négyzetméter alapterületűek, kikiáltási áruk 25 lej/négyzetméter lesz. Emellett 50 lej jelentkezési díj és 150 lej garancia befizetésére kötelesek a résztvevők.

fahazak1_kisujsag_cover

 

Kérem ossza meg ismerőseivel: