Fákat döntött ki és áramszünetet okozott a vihar Hargita megyében

Narancssárga riasztás volt érvényben a zivatarok miatt

Fákat döntött ki és áramszünetet okozott a vihar vasárnap Hargita megyében.

A megyei katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint az erős szélben az úttestre dőlt egy fa a 13B jelzésű országút Borzont és Parajd közötti szakaszán, illetve a 12C jelzésű országúton, Gyilkostó üdülőtelepen is. Az önkéntes és a katonai tűzoltók eltakarították a kidőlt a fákat.

Maroshévízen autóra dőlt egy fa, és elárasztott a víz a egy pincét.

Gyergyóalfaluban villámcsapás miatt kigyulladt egy villanyoszlopra rakott gólyafészek.

Gyergyóditróban, Orotván, Borzonton, Gyergyócsomafalván és Bétán megrongált a vihar 38 transzformátorállomást, így mintegy 3000 fogyasztó áram nélkül maradt.

Vasárnap reggel Hargita megyében narancssárga jelzésű riasztás volt érvényben a zivatarok miatt, a lakosságot RO-ALERT üzenetben is figyelmeztették.


Áll a vasúti forgalom Palotailva és Maroshévíz között

Áll a vasúti forgalom Palotailva és Maroshévíz között, mivel az éjszaka több helyen fák dőltek a sínekre az erős szélben. A vasúti alkalmazottak dolgoznak a fák, ágak eltakarításán.

A Román Vasúttársaság vasárnap reggeli tájékoztatása szerint ugyanakkor Palotailva és Ratosnya között dízelvontatással közlekednek a vonatok. A felsővezeték meghibásodása miatt átmenetileg Palotailván, illetve Ratosnyán vesztegelő két szerelvényre – a Maroshévíz és Marosvásárhely között közlekedő IR 10731-es, illetve az Érmihályfalva és Brassó közötti IRN 407-es járatra – dízel mozdonyt kapcsoltak, így folytathatták az útjukat.

A mersultrenurilor.infofer.ro adatai szerint a IR 10731-es járat 217 perces késéssel indult el Dédáról.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: