Fancsali beperelte Emil Boc-ot…

…és a kolozsvári képviselő-testületet

Fancsali Ernő, az Erdélyi Magyar Néppárt kolozsvári szervezetének elnöke beperelte Emil Boc-ot, a város polgármesterét, valamint a teljes kolozsvári képviselő-testületet, mivel azok elutasították az Erdély autonómiáját három nyelven hirdető óriásplakát kitételét.

A Néppárt városi szervezetének vezetője azért döntött a plakát-ügy jogi útra való terelése mellett, mivel véleménye szerint az önkormányzat nem illetékes alkotmányossági kérdésekben véleményt nyilvánítani. „A kérésemre adott elutasító levélben a városvezetők etnikai autonómiáról beszélnek, holott én Erdélyi közigazgatási- és gazdasági autonómiáját támogatom, s ennek megfelelően az óriásplakáton is erre vonatkozó információk szerepeltek volna” – mondta Fancsali. A politikus hozzátette: az ügyet Kis Júlia ügyvéd képviseli, ugyanakkor bárkinek módjában áll kifejeznie támogatását, ha csatlakoznak ahhoz a Fancsali által megfogalmazott petícióhoz, melyet már most több mint 600-an aláírtak. A dokumentum, mely az autonomista politikus szerint nyomásgyakorló eszközként előremozdíthatja az óriásplakát ügyét, az alábbi linkre (http://chn.ge/1RxeAsgkattintva érhető el.

fancsali

Fancsali Ernő az elmúlt időszakban többször is megszólalt autonómia-ügyben, s a hatályos jogi kereteket betartva, több alkalommal és különböző módokon is az erdélyi önrendelkezés, valamint a romániai kisebbségi jogok megsértésére hívta fel a közvélemény figyelmét.

(Fotó: itthon.ma)
(Címfotó: erdelyiautonomia.com)

Kérem ossza meg ismerőseivel: