Farkas Csaba a Progym régi-új vezetőedzője

Roman Kosztromin távozott a csapattól

Szerződést bontott Roman Kosztromin edző-játékossal a Progym – a döntés okáról és részleteiről sajtótájékoztatón számolt be Kopacz Zoltán klubelnök. Mint mondta, a csapat eredményességét előtérbe helyezve, a vezetőség szükségszerűnek találta megtenni ezt a lépést.

– Ahhoz, hogy a csapat jól tudja képviselni a várost, szükséges volt megtenni ezt a lépést – fogalmazott Kopacz Zoltán, hozzátéve, az orosz edző-játékos menesztésének okában számos dolog közrejátszott: megromlott az edzők közötti viszony, emellett fegyelmi kérdések is felmerültek Roman Kosztromin esetében.

kopacz_zoli

A klubelnök kifejtette, úgy gondolták, hogy a kialakult állapot lerombolja az öltöző hangulatát, ezért is határoztak Kosztromin szerződésének felbontása mellett. Kopacz hozzátette: a Vaclav Novákkal való megegyezés alapján, a cseh idegenlégiósra csak játékosként számít a továbbiakban a Progym, az edzői feladatokat pedig Farkas Csaba korábbi technikai igazgató látja el. A régi-új vezetőedző munkáját Pavel Boriszenko segíti.

– Úgy gondoljuk, a jelenlegi helyzetben ez volt a legjobb döntés, amelyet a játékosok is jól fogadtak – jegyezte meg Kopacz Zoltán, hozzátéve: aggodalomra nincs ok, a csapat jó helyzetben van, hisz az utóbbi éveket figyelembe véve, a piros-fehérek egy alkalommal sem nyertek ennyi mérkőzést az alapszakaszban.

Kérem ossza meg ismerőseivel: