Farkas Csaba edző értékelője

Csak kemény munka van, nincs már semmi gond

Csapatunk edzője, Farkas Csaba a brassói mérkőzést követő értékelésében rámutatott: a meccs elején sikerült felvenni a házigazdák által diktált tempót, később azonban gyorsabb fokozatra kapcsolt az ellenfél, és az egyéni hibák is megjelentek a Progym játékában. Hozzátette, jelenleg kizárólag a rájátszásra való felkészülés jelenti a prioritást. Farkas Csaba segítőjét, Pavel Boriszenkót is megkérdeztük a brassói teljesítményről, aki azt mondta, egyszerű helyzetekben jöttek a nagy hibák, ezeket kell kiküszöbölni az elkövetkezőkben.

Farkas Csaba edző számos szempontra kitért az értékelőjében:

A munkáról…

„Egy nehéz hetet tudunk magunk mögött, keményen dolgoznak a fiúk, hogy a rájátszásig fel tudjuk venni a MOL Ligás tempót. Két olyan sort állítottunk össze, akik az idei szezonban rövidebb-hosszabb ideig jól teljesítettek, és egy olyan harmadik sort, amely nemcsak védekezik, hanem bármikor képes gólt szerezni.”

A mérkőzésről…

„Bizonytalanul kezdtük az első harmadot, de sikerült felvenni a ritmust, és ha a játékvezető megadja a szabályos gólunkat, akkor 3-2-es előnnyel mehetünk az öltözőbe. A második harmadban nehéz volt cserélni, hisz beszorítottak, kifárasztottak, a magas lövőarányú taktikával pedig négy gólt is szereztek. Innen két sorral játszott a Corona, Klempáék hat gólt lőttek, két találatot pedig egyéni hibából kaptunk. Az 5-5 elleni támadójátékunkkal elégedett vagyok, az emberelőnyös helyzeteken, valamint a semleges- és védekezőharmadban való szereplésünkön azonban csiszolni kell.”

A pozitívumokról…

„Fontos játékosok tértek vissza, hogy a rájátszás előtt legyen miből meríteni: hosszú kihagyás után Kiricsenko és Basilidesz első mérkőzése is jól sikerült, Sára pedig jól érezte magát a center pozícióban. A harmadik sorunk két gólt is szerzett, ami pozitívum a továbbiakra nézve – jobb, ha nem mindig ugyanazoktól a játékosoktól várjuk a gólt.”

A csapaton belüli fegyelemről…

„Korábban voltak problémák, de hétfőtől csak kemény munka van: edzés előtt taktikai eligazítás, jövőhéttől pedig videóelemzések. Nincs már semmi gond.”

Farkas Csaba segítője, Pavel Boriszenko a következőket mondta a brassói mérkőzés után:

„Köszönöm a srácoknak, hogy odatették magukat, és kellőképpen küzdöttek. Mind az edzőteremben, mind a jégen rengeteg munka áll előttünk, jól fel kell készülnünk a rájátszásra. A brassói meccsen, 3-3-nál fizikailag és fejben is jobban ott volt az ellenfél, néhány egyszerű helyzetben pedig buta hibákat vétettünk, amit könyörtelenül kihasználtak. Reméljük, hogy a rájátszásra a jó eredmények is megérkeznek, és a brassóihoz hasonló mérkőzéseken nyugodtabban, ezzel együtt pedig hatékonyabban tudunk teljesíteni.”

Kérem ossza meg ismerőseivel: