FARSANGI ÁLARCKÉSZÍTŐ PÁLYÁZAT

Ragadj papírt, ceruzát, ragasztót, szalmát, szárított gyümölcsöt, magvakat, vagy ami épp a kezed ügyébe kerül, engedd szabadjára a képzeletedet, légy kreatív! Pályázz!

Meghirdetés időpontja: 2015. január 13.

A Pro Terra Alapítvány és a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ, partnerségben a Gyergyószentmiklós Tanulók Házával farsang alkalmából idén is meghirdeti álarckészítő pályázatát, az 5–15 éves gyerekeknek, ezúttal „A sötét tél és a tavaszi megújulás” címmel.

A pályázat arra keresi a választ, hogy kinek mi jut eszébe a sötét, fagyos, hideg télről és a felmelegedő tavaszról. Olyan álarcokat várunk, amelyek bemutatják a két ellentétes pólust, hangsúlyozva, hogy közeledik a tavasz. A téli hidegéből, nyugalomból lassan olvadni kezd a természet, a vizek, a fák ébredeznek, a nap egyre magasabban jár. Vince napján, január 22-én az újulás győz a tél sötét erői felett, Gyertyaszentelő Boldogasszonykor, február másodikán felébred a föld, Konc király és Cibere vajda két időszakot, a bőség és a szűkség időszakát jelképezi, míg a farsangi időszak lejártát követően február 24-én megtörik a jég, a Mátyások ünneplik névnapjukat. Mindezek tudatában készítsétek el alkotásaitokat.

Maximális méret: 40×40 cm.

Technika: kötetlen.

Javasolt alapanyagok: törekedjetek arra, hogy minél természetesebb alapanyagokat használjatok! Pl.: szalma, szárított növények, gyümölcsök, magok, dió, bab stb.

Fontos tudnivaló: Kérünk, az alkotásokra helyezzetek akasztót drótból vagy fonalból, hogy könnyebb legyen a felfüggesztés. A pályamunkák hátára tüntessétek fel: nevetek, életkorotok, telefonszámotok, iskolátok vagy a szakkör nevét, ahová jártok és a helységet, ahol laktok. Más településekről érkező pályázatok mellé, egy A4-es méretű, bélyeggel ellátott válaszborítékot kérünk. Egy pályázótól legtöbb két munkát fogadunk el.

Díjazás: A pályaműveket szakértő zsűri díjazza 5–7, 8–12, 13–15 éves kategóriákban, a kivitelezés esztétikája, az ötletesség és az alkotás üzenete mentén.

A beérkezett munkákat február 13-án, pénteken 17 órától a Művelődési Ház előterében állítjuk ki és díjazzuk.

Díjak:

10 gyerek: ajándékcsomagokat nyer,

5 pályázó: könyvjutalomban részesül,

30 gyerek: további dicséretet kap.

Leadási határidő: 2015. február 10., kedd 15 óra.

A beküldött pályaműveket nem áll módunkban visszaküldeni!

Pályázatok beküldésének postacíme:

Centrul Cultural Gheorgheni

535500 Gheorgheni, Bulevardul Frăţiei, nr. 9,

jud. Harghita, România

További információk:

Pro Terra Alapítvány:

Kapcsolattartó személy: Szőcs Zsuzsánna, tel.: 0744 138 720, email: proterra96@yahoo.com.

Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ:

Kapcsolattartó személy: Sövér Adél, tel.: 0266 361 992, e-mail: info@gymk.ro

Támogatók: Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ, Impresszum 2007 Kft., Tarka Barka Turi, Pro Terra Alapítvány.

Kérem ossza meg ismerőseivel: