Felavatták a tanulás és a munka házát Csutakfalván

Hargita Megye Tanácsa újabb sikeres összefogással született projektet támogatott. „Gyermek: Ajándék vagyok!” volt a mottója a XVI. Gyergyóremetei Falunapoknak, amely keretében július 12-én, vasárnap ünnepélyesen felavatták a csutakfalvi községháza épületét, amely egyben az óvodaközpont is lesz. Az ünnepségen köszöntőbeszédet mondott Verestóy Attila szenátor, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Barti Tihamér alelnök, Petres Sándor alprefektus, Bende Sándor, a Gyergyói Területi RMDSZ elnöke, Laczkó-Albert Elemér, Gyergyóremete polgármestere és külföldi vendégként Tarjáni István, Biatorbágy polgármestere.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke egy komoly, a fiatalokat érintő problémára hívta fel a figyelmet, arra, hogy július hónap sok családban a dilemma hónapja, ez az időszak az, amikor sok 8. osztályt, 12. osztályt vagy egyetemet végzett fiatalnak a szülei és nagyszülei arról gondolkodnak, hogyan tovább. Sajnos sok fiatal úgy érzi, nincs itt rá szükség, és elhagyja a szülőföldet, mondta a megyeelnök.

– Sajnos nem lehet erőszakkal ideláncolni senkit, csak akkor fog maradni, ha érzi, hogy  szükség van rá itthon. Mi, politikusok mindannyian felelősek vagyunk ezért, hisz ha nem hozunk fiataljaink érdekében döntéseket, akkor el fognak menni, és felesleges minden erőfeszítés. Hisz lehet utat aszfaltozni, lehet vezetékes víz, de ha a fiataljaink nem tudnak itthon jövőképet tervezni, nem kapnak megfelelő képzést, ismereteket, akár munkahelyet akkor el fognak itthonról menni, és akkor tejesen fölöslegesnek bizonyul a gyűjtött vagyon, föld, ingatlan – fogalmazott a megyeelnök, aki arra biztat mindenkit, hogy a jövő évi választásokig vizsgálja meg a politikusokat, nézze meg, ki mit tett a rá bízott mandátummal, és mekkora a probléma megoldása érdekében megtett érdemleges megvalósításainak a száma. Ennek függvényében válasszon jövőben is. A megyeelnök gratulált Laczkó-Albert Elemér polgármesternek, aki 2008 óta minden évben jelesen vizsgázott tettrekészségből, hisz cselekedett annak érdekében, hogy sokan, akik itt születtek, és elmentek, haza akarjanak jönni.

– A polgármester jó példával jár elöl. Jó példa ez a mai beruházás is, amelyben nemcsak az oktatás, hanem a munkahelyteremtés és közösségépítés otthonát is avatjuk – fejezte be beszédét az elnök, és köszönetképpen  gyerekkönyveket, díszoklevelet meg egy székely zászlót ajándékozott a közösségnek.

Csutakfalva

– Gyergyóremete jó példa a közösség működésére, az összefogás példa kell hogy legyen minden Hargita megyei településnek – fogalmazott Barti Tihamér, a megyei tanács alelnöke, aki beszédében rámutatott a közösség erejére is így fogalmazva: – Az egységről lehet megismerni a jó közösséget, ami több mint gyülekezet. Az egységben összeadódik a tagok ereje, és bámulatos dolgokra teszi képessé a közösséget. Gyergyóremetén egy ilyen közösség él és dolgozik.

Kérem ossza meg ismerőseivel: