Felerősödik a szél, a hegyekben havazás és hóvihar várható

Sárga kód van érvényben

Felerősödő szél, vegyes csapadék és a hegyekben havazás várható – figyelmeztetett szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

A meteorológusok szerint november 11-e, szombat 17 órától november 12-e, vasárnap reggel 8-ig Erdély nagy részén, Olténiában, Munténiában és Dobrudzsában felerősödik a légmozgás, a széllökések sebessége eléri az 55-65 km/h-t, helyenként a 70 km/h-t is.

A hegyekben vegyes csapadék, 1400 méter fölött havazás várható. A csapadék mennyisége elérheti a 20-30 litert négyzetméterenként, a Keleti-Kárpátokban jelentősebb hóréteg rakódik le. A havazást erős szél kíséri, a széllökések elérhetik a 60-80 km/h, 1700 méter fölött pedig akár 100 km/h sebességet is, ami hóviharokat idéz elő és jelentősen lecsökkenti a látótávolságot.

A szél az ország egész területén felerősödik, vasárnap reggel Erdélyben és Máramarosban vegyes csapadékra kell számítani.

Vasárnap 18 óráig Erdély déli részében, Munténiában és Dobrudzsában 55-65 km/h sebességgel fújhat a szél, de a széllökések helyenként elérhetik a 70 kilométeres óránkénti sebességet is.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: