Felhívás

A Gac oldali tűzkerekező hagyomány kapcsán

A tűzkerekezést egykor a felszegi tízesek leégetésének és az áldozatok emlékének tiszteletére indították útjára, fémvázra erősített széna és szalmakötegekkel.

Tavaly több területtulajdonos is jelezte a városháza felé, hogy kára származott a Gac oldalban zajló, hagyományőrzés címén lezajlott gumiabroncsos tűzkerekezésből – mintegy három hektárnyi kaszálón gumi- és drótdarabok éktelenkedtek. Felhívjuk az érintettek figyelmét, hogy a gumiabroncsok meggyújtásával többszörös is veszélyforrást indítanak útjára, mivel a domboldalon beguruló égő gumiabroncsok veszélyeztetik háztartásokat, farakásokat, akár a lakókat is, a szétszóródó drótdarabok pedig a kaszáló használóit sodorják veszélybe, a rajta legelő állatok gyomrába kerülhetnek és az állatok pusztulásához vezethetnek. A hagyományőrzés felelőtlen formája szigorúan tilos.

Ezúton is felhívjuk a felszegi áldozatokra emlékezők figyelmét, hogy a tulajdonosok és a hatóságok engedélye nélküli felelőtlen tűzkerekezésért felelősségre vonhatók. Amennyiben pedig ebből kár származik és a kárvallottak feljelentést tesznek, akár több ezer lejes szankciónak is elébe néznek az elkövetők.

Ha bárki rendellenességet észlel, kérjük jelezze a helyi rendőrség telefonszámán: 0726 123 776.

Kérem ossza meg ismerőseivel: