Felhívás

 A Székelyföldi Autonómia Alap támogatására

A Székelyföldért Társaság az Erdélyt Járók Közhasznú Egyesületével közösen az idén indította útjára a Székelyföldi Autonómia Alapot, annak érdekében, hogy szélesítse és kiszámíthatóbbá tegye az autonómia mozgalom anyagi hátterét és ezen keresztül fokozni tudja az autonómia mozgalom intenzitását, ezzel segítve a Székely Nemzeti Tanács munkáját. A romániai események nap mint nap bizonyítják e kezdeményezés indokoltságát. Románia kormány továbbra sem mondott le arról, hogy Székelyföldet egy román többségű óriás-régióba beolvassza. Az autonómia igénynek már a puszta megfogalmazását is veszélyforrásként kezeli. Elutasítja a párbeszéd minden formáját és helyette a tiltakozó megmozdulásaink betiltásával vagy korlátozásával igyekszik a székelyeket elhallgattatni, vagy pénzbüntetésekkel megfélemlíteni. Ez történt legutóbb az október 24-ei demonstráció esetében is, ahol az adó és pénzügyi hatóság (ANAF) 10 ezer lejes (700.000 Forint) bírságot rótt ki az Izsák Balázs által vezetett, Székelyföld kivilágítását is megszervező marosvásárhelyi Siculitas Egyesületre.

Az Autonómia Alapba befizetők eddig főleg magánszemélyek közül kerültek ki, emellett szeretnénk ezt a kezdeményezést jogi személyek körében is népszerűsíteni, így a székely autonómia ügyével szimpatizáló önkormányzatok, magán cégek, vállalatok körében. Ezek közül is kiemelten fontos számukra az anyaországi önkormányzatok támogatása, amelyek korábban más formában már bizonyították a székely autonómiatörekvésekkel kapcsolatos szolidaritásukat. Közülük is kiemelkedik Budafok-Tétény önkormányzata, amelyik úttörő szerepet vállalva kezdeményezte, szervezte és népszerűsítette a különböző szolidaritási akciókat, legyen szó akár a székely zászló kitűzéséről, vagy az őrtüzekkel való határ kivilágítás kapcsán szervezett szimpátiarendezvényről. Felkérünk ezúton minden magyarországi önkormányzatot, amelynek fontos Székelyföld autonómiájának az ügye, hogy támogassák rendszeresen a Székelyföldi Autonómia Alapot, ezzel támogatva a Székely Nemzeti Tanács munkáját. Kérjük, hogy a források kiszámíthatósága érdekében havi rendszerességű és határozatlan idejű átutalási megbízásokat indítsanak el, akkora összeg erejéig, amely nem terheli túl lehetőségeiket. Az átutalásokat kérjük a “Székelyföldi Autonómia Alap” megjegyzéssel küldjék az Asociatia Siculitas Egyesület alábbi bankszámláinak valamelyikére:

Asociatia Siculitas Egyesület
Lej: RO76 OTPV 3200 0036 0774 RO01, OTP Bank Románia – Marosvásárhely
Forint:11705015-20001900, OTP Bank Nyrt. Budapesti Régió
vagy Euróban a Székely Nemzeti Tanács honlapjának (www.sznt.sic.hu) nyitóoldalán található PayPal átutalás révén, a Donate gombra kattintva. (További információk találhatóak a http://supportszeklerland.hu/index.php/mozgalom/autonomia-alap honlapon).

Egyben kérünk minden velünk szimpatizáló embert, hogy terjessze az Autonómia Alap hírét és népszerűsítse a mögötte rejlő összefogás gondolatát barátai, ismerősei, családtagjai körében, mert az autonómia ügyének sikeressége döntően azon múlhat, hogy van-e még személyes áldozatvállalási készség helyben vagy a nagyvilágban élő székelységben, magyarságban.

Érd/ Debrecen/Marosvásárhely/ Budapest, 2015.11.09.

     György Mózes Árpád                                                                            Csiki András

Székelyföldért Társaság elnöke                                    az Erdélyt Járók Közhasznú Egyesületének elnöke 

 

              Izsák Balázs                                                                                  Szabolcs Attila

a Székely Nemzeti Tanács elnöke                                                       Országgyűlési Képviselő,

                                                                                                az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás

                                                                                                                  Bizottsága alelnöke

Kérem ossza meg ismerőseivel: