Felhívás fiatal képzőművészek számára

Hargita Megye Tanácsa pályázatot hirdet azon Hargita és Kovászna megyei  fiatal képzőművészek számára, akik szeretnék bemutatni alkotásaikat a Csíkszeredai Megyeháza Galériában a New Talents című kiállításon.

A New Talents  projekt témája „Én és a város” köré csoportosul. Benevezhetnek azok a képzőművészek, akik Hargita és Kovászna  megyében születtek, vagy itt élnek és még nem töltötték be a 30. életévüket. Nincsenek műfaji kötöttségek (lehet festészet, szobrászat, fotó, installáció, videoművészet, design, hagyományos vagy digitális grafika stb).

Az alkotások eleget kell, hogy tegyenek a kiírás követelményeinek és szabályzatának.

 A benevezéshez szükséges benyújtandó dokumentumok:

·        jelentkezési lap;

·        a személyi igazolvány másolata;

·        a képzőművészek szakmai önéletrajza;

·        az alkotások paramétereit tartalmazó információk:

– az alkotásokról készült fényképek (300 dpi-s felbontásban,.jpg, .pdf vagy .tif formátumban),

– műszaki adatok: a szerző neve, az alkotás címe, mérete (magasság x szélesség x vastagság, technika, a keletkezés éve),

Kérjük, minden információt digitális formában küldjenek (CD, DVD, USB).

A jelentkezés határideje 2015. július 1. Az ügycsomót Hargita Megye Tanácsának iktatójába lehet benyújtani (530140, Csíkszereda, Szabadság tér 5., Hargita megye) munkanapokon 8–14 óra között. További információ a fulopjozsef@hargitamegye.ro e-mail címen kapható. A jelentkezési lap letölthető a következő címen: http://hargitamegye.ro/upload/public/NewTalents_felhivas_2015.doc

A pályázatok elbírálását képzőművészek és közéleti személyiségek végzik.

A zsűri kiértékeli a benyújtott pályázatok mindenikét, szem előtt tartva a szakmai szempontokat és az alkotások életképességét, és felelősséget vállal döntéséért. Elbírálja és kiválasztja a kiállításra javasolt alkotásokat, majd kiállítja őket a Hargita Megye Tanácsa által működtetett Megyeháza Galériában.

Kérem ossza meg ismerőseivel: